Σβίγκου: Δεν θα με εκπλήξει αν πάλι διαψευστεί ο Κατσίκης και ο Καμμένος στηρίξει την κυβέρνηση

Σβίγκου: Δεν θα με εκπλήξει αν πάλι διαψευστεί ο Κατσίκης και ο Καμμένος στηρίξει την κυβέρνηση

«Ανεξάρτητα αν κάποιος είναι υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού, θα πρέπει να αποδεχθούν και οι πολιτικοί αντίπαλοί μας ότι χθες ο Αλέξης Τσίπρας με απόλυτη ειλικρίνεια απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Με ανοιχτά χαρτιά, με καθαρές κουβέντες και με ξεκάθαρα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο πρωθυπουργός κράτησε κάτι το οποίο δεν το μοιράστηκε με τον ελληνικό λαό. Κι αυτό είναι κάτι που μπορούν να το εκτιμήσουν και να το παραδεχτούν όλοι» πρόσθεσε η κ, Σβίγκου.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη συνθήκη των Πρεσπών κάλεσε όλους τους βουλευτές και όλες οι πολιτικές δυνάμεις να απαντήσουν. «Σήμερα μέχρι και ο κ. Βέμπερ, ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη για την προεδρία της Κομισιόν, μίλησε για μια θετική συμφωνία για την Ευρώπη και για τα Βαλκάνια. Περιμένουμε να δούμε πώς ο κ. Μητσοτάκης θα αποδεχθεί αυτές τις δηλώσεις, αν τις σχολιάσει, πράγμα το οποίο δεν νομίζω να κάνει. Υπάρχει λοιπόν μια ιστορική ευθύνη όλων των βουλευτών» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Σβίγκου για να προσθέσει πως μετά και τις τελευταίες τροπολογίες που πέρασαν από το Κοινοβούλιο της πΓΔΜ, δεν μπορεί κανένας να μιλήσει για μια συμφωνία η οποία δεν δίνει τέλος οριστικά στον αλυτρωτισμό της γειτονικής μας χώρες».

«Όσοι έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί, ο κ. Σημίτης, ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Καραμανλής, δεν θα μιλήσουν γι αυτή τη συμφωνία; Ο κ. Σημίτης έχει δώσει το τελευταίο διάστημα πάρα πολλές συνεντεύξεις. Έχει μιλήσει για όλη την οικονομική και πολιτική ατζέντα, αλλά αν κάποιος σήμερα θα πρέπει να του ασκήσει κριτική είναι για τη σιωπή του αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. Τι πιστεύει άραγε ο ίδιος;» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τη στάση του ΚΙΝΑΛ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε τι λέει στους υποστηρικτές του και στον προοδευτικό κόσμο. «Τα ίδια επιχειρήματα που λέει και ο κ. Μητσοτάκης; Τα ίδια επιχειρήματα που λέει και η Ακροδεξιά στη χώρα μας; Τα ίδια επιχειρήματα που λέει ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Σαμαράς; Αυτά λέει το ΚΙΝΑΛ;» σημείωσε η κ. Σβίγκου.

Συνεχίζοντας επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας «ο κ. Μητσοτάκης εκλέχθηκε ως ένας μετριοπαθής, ευρωπαϊστής πολιτικός, ο οποίος ήθελε να δώσει μια νέα πνοή στο κόμμα του. Αυτό που τελικά κατάφερε, εκτός του ότι έχει γελοιοποιηθεί με τα συνεχή αιτήματά του για εκλογές, αυτό είναι το ένα σκέλος, το δεύτερο σκέλος είναι ότι έχει παραδώσει την εξουσία του κόμματός του, άτυπα, στον κ. Γεωργιάδη και στον κ. Σαμαρά. Εάν η ΝΔ ήθελε να εκλέξει τον κ. Γεωργιάδη για πρόεδρό της, θα το είχε κάνει».

Σε ερώτηση για τη στάση του κυβερνητικού εταίρου αναφορικά με τη συμφωνία η κ. Σβίγκου είπε « ο πρωθυπουργός δεν πιστεύει, και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύουμε, ότι ο κ. Καμμένος θα αλλάξει τη μέχρι σήμερα στάση του, που είναι μια στάση διαφωνίας μεν με τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ταυτόχρονα ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συνδράμει στα σχέδια της αντιπολίτευσης και να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση. Αυτό πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει ο κ. Καμμένος να κάνει».

Η εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος ρωτήθηκε και για τις δηλώσεις του κ. Κατσίκη και τόνισε πως και στο παρελθόν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ έχει διαψευστεί από τον κ. Καμμένο για ορισμένες τοποθετήσεις του «οπότε δεν θα με εκπλήξει αν πάλι διαψευστεί ο κ.Κατσίκης και ο κ. Καμμένος εξακολουθήσει να στηρίζει την κυβέρνηση. Οπότε συνεχίζω να περιμένω την Παρασκευή, όποτε θα ξεκαθαρίσει τη στάση του ο κ. Καμμένος και δεν πρόκειται να συνδράμει στα σχέδια της Ν.Δ» κατέληξε.

«Αν παρόλα αυτά ο κ. Καμμένος αλλάξει στάση και επιλέξει να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, τότε ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι πρόκειται να ζητήσει, άμεσα ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτό είναι σαφές και ξεκάθαρο. Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε, εάν ισχύσουν οι δηλώσεις Κατσίκη, που επαναλαμβάνω ότι δεν θεωρώ ότι ισχύσουν, ότι θα έχουμε άμεσα πρόταση εμπιστοσύνης στη Βουλή» πρόσθεσε η κ. Σβίγκου .

Τέλος επανέλαβε τη στοχοπροσήλωση, της κυβέρνησης για εκλογές στο τέλος της τετραετίας τον Οκτώβριο του 2019. «Προφανώς και δεν συγκροτούμε κανένα ψηφοδέλτιο γιατί δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Δεν ασχολούμαστε αυτή τη στιγμή με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, εμείς αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε με τη συνέχιση του κυβερνητικού και του κομματικού έργου. Ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που κάθε εβδομάδα παρουσιάζει υποψηφίους γιατί θέλει να συντηρεί ένα κλίμα παρατεταμένης εκλογολογίας» υπογράμμισε η κ. Σβίγκου.