Σταθάκης: Ο καλύτερος χρόνος για εκλογές είναι ο Οκτώβριος

Σταθάκης: Ο καλύτερος χρόνος για εκλογές είναι ο Οκτώβριος

Οι δύο λόγοι που δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές

Ο καλύτερος χρόνος για να γίνουν εκλογές είναι ο Οκτώβριος του 2019, με την ολοκλήρωση της τετραετίας επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης κάνοντας μια εκτίμηση σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Realfm 97,8», τονίζοντας παράλληλα ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών για δύο λόγους.

«Ο πρώτος λόγος, όπως είπε ο υπουργός, είναι ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα τύχει κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή, καθώς τα κόμματα θα τοποθετηθούν συντεταγμένα και θα κριθούν για αυτή τους τη θέση. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν έχει αλλάξει ούτε έχει μετατοπιστεί στο ελάχιστο η θέση των κυβερνητικών εταίρων ότι δεν πρόκειται να ρίξουν την κυβέρνηση, ευθυγραμμιζόμενοι με τη ΝΔ. Η συζήτηση που έχει ανοίξει, προσπαθεί να συνδέσει αυτά τα δύο διακριτά θέματα, αλλά ο χρόνος θα δείξει ότι και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή».

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι η οικονομία, που βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, αποτελεί το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης σε συνδυασμό με τα κοινωνικά μέτρα και την επίλυση ορισμένων πολύ μεγάλων θεμάτων, όπως είναι η συνταγματική αναθεώρηση και η συμφωνία με την Εκκλησία. «Αρα, σημείωσε, η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου, αποτελεί ένα θετικό πεδίο πάνω στο οποίο η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να μην ολοκληρώσει την τετραετία».

Σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίζει νομοσχέδια σε ενδεχόμενη αποχώρηση των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Σταθάκης απάντησε ότι το σύνολο σχεδόν των νομοσχεδίων που έχει φέρει η κυβέρνηση τους πρόσφατους μήνες ψηφίζονται με πολύ ευρεία πλειοψηφία καθώς αναγκάζεται και η ΝΔ να τα ψηφίζει. Προέβλεψε δε ότι και τα νομοσχέδια που θα έρθουν το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή και θα αφορούν στην προστασία της πρώτης κατοικίας και πληθώρα άλλων κοινωνικών και οικονομικών μέτρων, θα τύχουν ευρείας πλειοψηφίας.