«Οι ΑΝΕΛ θα φύγουμε πριν πάει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή»

«Οι ΑΝΕΛ θα φύγουμε πριν πάει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή»

Η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη, τόνισε ο Κώστας Κατσίκης

Στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και στην στάση που θα κρατήσουν οι ΑΝΕΛ αναφέρθηκε ο Κώστας Κατσίκης, τονίζοντας ότι «Όταν οι ΑΝΕΛ θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη».

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε: «Από τη στιγμή που θα εγκαταλείψουμε την κυβέρνηση δεν μπορεί να μπει προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών» υποστήριξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Στην ερώτηση πότε θα φύγουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ο κ. Κατσίκης απάντησε ότι «εμείς θα φύγουμε πριν πάει η Συμφωνία στη Βουλή με την έννοια ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία στα Σκόπια και έφτασε στην Ελλάδα. Πριν αποφασίσει η διάσκεψη των Προέδρων πότε θα εισαχθεί προς ψήφιση, φεύγουμε».

Σχετικά με το τι θα κάνει το κόμμα του Πάνου Καμμένου σε περίπτωση πρόταση δυσπιστίας από τη ΝΔ ο κ. Κατσίκης απάντησε ότι «από τη στιγμή που φύγουμε τι νόημα έχει μια πρόταση δυσπιστίας από τη Βουλή;» προσθέτοντας ότι «οι ΑΝΕΛ δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση εντολοδόχοι της ΝΔ».

Για το πότε τοποθετεί χρονικά την εισαγωγή της Συμφωνίας των Πρεσπών προς κύρωση στη Βουλή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ σχολίασε «έχει γίνει μια συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου - ευελπιστώ να τηρηθεί - ότι το θέμα αυτό να μην μας απασχολήσει μέχρι τον Μάρτιο».

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι «σε περίπτωση που ο Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για το Σκοπιανό δεν θα την δώσουμε».

Ακόμη υπογράμμισε ότι ο αριθμός 151 για τους βουλευτές που θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών «δεν θα βρεθεί - και ας γίνει σαφές στους ακροατές - γιατί ένας βουλευτής που αποτελεί τη συντριπτική μειοψηφία της ΚΟ των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει τη συμφωνία αλλά από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Θεοχαρόπουλο, και τους βουλευτές του Ποταμιού». Υποστήριξε, δε, ότι «δεν τίθεται θέμα ερώτησης αν η Κουντουρά ή ο Ζουράρις θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έχετε ακούσει καμία τέτοια δήλωση αυτών των βουλευτών;».