Κικίλιας: Με τη ρητορική του μίσους, στρώνουν ιδεολογικοπολιτικό χαλί στην τυφλή βία

Κικίλιας: Με τη ρητορική του μίσους, στρώνουν ιδεολογικοπολιτικό χαλί στην τυφλή βία

«Μας προβληματίζει ο τρόπος που η κυβέρνηση χειρίζεται τα θέματα τάξης και ασφάλειας στη χώρα»

«Όλοι αυτοί οι οποίοι με τη ρητορική του μίσους στρώνουν ιδεολογικοπολιτικό χαλί στην τυφλή βία, στην τυφλή τρομοκρατική βία, κάνουν μεγάλο κακό στη χώρα και θα πρέπει να το ξανασκεφτούν πολύ προσεκτικά», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας από το σημείο της έκρηξης, στην είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου, στην οδό Σκουφά, στο Κολωνάκι, όπου βρέθηκε.

«Το πρώτο μέλημά μας είναι η υγεία του αστυνομικού, τον οποίο θα επισκεφθώ μετά στο νοσοκομείο. Δυστυχώς, είχαμε προειδοποιήσει επανειλημμένως, ότι αυτός ο φαύλος κύκλος της ωμής βίας πρέπει να σταματήσει. Μας ανησυχεί ιδιαιτέρως ότι αυτό το χτύπημα έγινε χωρίς καν προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Δείχνει την τροπή που παίρνουν τα θέματα της τάξης και της ασφάλειας στην Αθήνα και στην Ελλάδα.

Ως Νέα Δημοκρατία μας προβληματίζει πολύ ο τρόπος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χειρίζεται τα θέματα τάξης και ασφάλειας στη χώρα», σχολίασε.

Αναφορικά με το ότι ο μηχανισμός τοποθετήθηκε μπροστά στην εκκλησία και ότι φέρεται στόχος να ήταν ο κόσμος που πήγαινε στη λειτουργία, ο κ. Κικίλιας τόνισε: «Είναι πάγια θέση μου, ως πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ότι ποτέ -εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα και δεν υπάρχουν όλα τα στοιχεία- δεν μπαίνω στη διαδικασία να σχολιάσω τις ειδικές παραμέτρους του οποιουδήποτε χτυπήματος και περιστατικού. Να τονίσω για ακόμη μια φορά ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας θέλει να ζει σε μια χώρα ασφαλή, σε μια χώρα που οι γειτονιές και οι πόλεις, που οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορήσουν χωρίς να φοβούνται.

Να κάνω για ακόμη μια φορά έκκληση σε όσους επενδύουν -για μικροπολιτικά οφέλη- στη ρητορική του μίσους, να το ξανασκεφτούν».

Βίντεο: Γιάννης Κέμμος