Έκρηξη βόμβας στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι με δυο τραυματίες

Έκρηξη βόμβας στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι με δυο τραυματίες

Δεν έγινε προειδοποιητικό τηλεφώνημα - Ιερέας ναού: Είναι λυπηρό αυτές τις μέρες να έχουμε αίματα

Δεν ήταν μεγάλης ισχύος η έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που σημειώθηκε, στις 07:10, σήμερα, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού στο Κολωνάκι, από την οποία τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του ναού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι.

Παράλληλα, εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη, ενώ ελαφρά έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο ο νεωκόρος της εκκλησίας.

Όπως τόνισαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ αστυνομικές πηγές, ο νεωκόρος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση για ύποπτη κούτα που ήταν έξω από την εκκλησία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα στην κούτα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, όπως και ο νεωκόρος που βρισκόταν κοντά.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν έγινε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Η ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να βομβαρδίσει την αγάπη»

Ο πατέρας Γεώργιος Τσελαλίδης, ο Ιερωμένος του Ναού του Αγίου Διονυσίου, μίλησε στους δημοσιογράφους για την έκρηξη, τονίζοντας πως «είναι λυπηρό αυτές τις μέρες να έχουμε αίματα. Λυπηρό σε μία ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία να υπάρχουν τέτοια γεγονότα που δημιουργούν ανασφάλεια και φοβία».

Ο ιερέας σχολίασε ότι «δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το χτύπημα. Ο Χριστός μας και η Εκκλησία μας είναι αγάπη και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να βομβαρδίσει την αγάπη».

Για τους τραυματίες ανέφερε ότι «ο νεωκόρος είναι καλά στην υγεία του αλλά τον στείλαμε προληπτικά στο νοσοκομείο. Με τον τραυματία αστυνομικό όμως είδαμε ότι πάλι χύθηκε αίμα» ενώ για το πώς βρέθηκε το κουτί με τον μηχανισμό συμπλήρωσε ότι «ο μηχανισμός βρέθηκε στην κεντρική είσοδο του ναού και ο νεωκόρος τον μετέφερε στο πλάι. Σήμερα είναι του Αγίου Στεφάνου και η λειτουργία ξεκινάει στις 7:30. Δέκα λεπτά πριν την έκρηξη ο κόσμος ερχόταν στην εκκλησία».

Τέλος ο ιερέας αναρωτήθηκε «γιατί δεν υπήρξε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα και γιατί άφησαν τον μηχανισμό έτσι απροειδοποίητα. Δεν ξέρω τι συμβολισμό μπορεί να έχει το Κολωνάκι σαν περιοχή αλλά ο Άγιος Διονύσιος είναι ο πολιούχος της Αθήνας και προστάτης της πόλης».

Φωτογραφίες - Βίντεο: Γιάννης Κέμμος