Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι τσιφλίκι σας

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι τσιφλίκι σας

Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος σχολίασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την κόντρα που ξέσπασε νωρίτερα μεταξύ του Προέδρου της Βουλής και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος σχολίασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την κόντρα που ξέσπασε νωρίτερα μεταξύ του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. «Είμαι από το 2009 σε αυτήν εδώ την αίθουσα παρακολουθώ από παιδί τη Βουλή δεν έχω ξαναδεί πολιτικό αρχηγό να απευθύνεται με αυτό το ιταμό ύφος σε εκλεγμένους βουλευτές» τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι τσιφλίκι σας αλλά ο ναός της Δημοκρατίας. Αυτή η έπαρση είναι επικίνδυνη για ανθρώπους που διεκδικούν εξουσία».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι ακολούθησε στην ομιλία του τον ίδιο ολισθηρό δρόμο κατηγορώντας τον πρωθυπουργό της χώρας ότι έκανε συναλλαγή στο θέμα του μακεδονικού. «Η συναλλαγή θέλει δυο. Γιατί δεν κατονομάζετε; Με ποιον έκανα αυτή τη συναλλαγή; Αυτό το ολίσθημα αποδεικνύει και την ψεύτικη πίστη του κ. Μητσοτάκη στην Ευρώπη και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αποδεικνύετε ότι είστε ευρωπαϊστής με αφήγημα Σαλβίνι και Όρμπαν και με συνθήματα Μιχαλολιάκου»