Ένταση ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Βούτση στη Βουλή

Ένταση ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Βούτση στη Βουλή

Αφορμή η παρατήρηση του προέδρου της ΝΔ σε βουλευτή της ΝΔ, την οποία κάλεσε να περάσει έξω από την αίθουσα

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον προϋπολογισμό του 2019. Ο πρόεδρος της Βουλής παρενέβη, λέγοντας ότι πρέπει εκείνος να επιβάλει την τάξη στο Κοινοβούλιο, όταν μιλά κάποιος βουλευτής, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά ότι «όταν δεν μπορείτε να επιβάλετε εσείς την τάξη, θα την επιβάλω εγώ». Κατηγόρησε δε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι μεροληπτεί διαρκώς κατά της ΝΔ και ότι είναι κομματικός πρόεδρος.

Απαντώντας ο κ. Βούτσης σε υψηλούς τόνους είπε ότι «δια του προέδρου της Βουλής ζητάτε και σας δίνετε ο λόγος» και συμπλήρωσε ότι «όταν μιλάει ένας συνάδελφος, είναι δική μας δουλειά να επιβάλουμε την τάξη». Ανταπαντώντας ο πρόεδρος της ΝΔ είπε, ότι «όταν ασχημονούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δεν επιβάλετε την τάξη, θα την επιβάλω εγώ» καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του κόμματός του. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Βουλής, ο οποίος είπε, ότι «δεν βρίσκεστε σε τάξη σχολείου, ούτε στο συνέδριο της ΝΔ».

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι ο πρόεδρος της Βουλής έχει εδώ και καιρό αποποιηθεί το ρόλο του, συμπληρώνοντας και «δει σε προεκλογική περίοδο», για να του απαντήσει ο κ. Βούτσης ότι «εσείς είστε 4 χρόνια σε προεκλογική περίοδο. Σας παρακαλώ».

Αφορμή για την ένταση ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος απευθυνόμενος σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ της είπε «αν είστε κουρασμένη να βγείτε έξω». Ο κ. Βούτσης αντέδρασε με οξύ ύφος προκαλώντας την ανάλογη αντίδραση του κ.Μητσοτάκη. «Αν δεν μπορείτε να επιβάλλετε την τάξη θα το κάνω εγώ» είπε ο αρχηγός της ΝΔ προσθέτοντας ότι ο κ.Βούτσης δεν μπορεί να λειτουργεί ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.