Ποιον χαρακτήρισε «Μαυρογυαλούρο» η Άννα Καραμανλή στη Βουλή

Ποιον χαρακτήρισε «Μαυρογυαλούρο» η Άννα Καραμανλή στη Βουλή

Στη συζήτηση του προϋπολογισμού για τον αθλητισμό

«Ως άλλος Μαυρογυαλούρος εμφανίστηκε στη Βουλή ο κ. Βασιλειάδης», ανέφερε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού η τομεάρχης Αθλητισμού της ΝΔ Άννα Καραμανλή και τον κατηγόρησε ότι «υπογράφει ανά την Ελλάδα προγραμματικές συμβάσεις, που δεν μπορεί να υλοποιήσει, την ίδια ώρα που το καταδυτήριο του ΟΑΚΑ μένει εδώ και ένα χρόνο χωρίς βατήρες».

«Το κονδύλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού μειώνεται, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χρησιμοποιείται για πασαλείμματα και μπαλώματα και με γνώμονα όχι την ανάπτυξη του αθλητισμού», είπε η κ. Καραμανλή. Πρόσθεσε δε, πως «ακούσαμε τον κ. Βασιλειάδη να αυτοπροβάλλεται ως περίπου μεγάλος ευεργέτης του αθλητισμού, να κάνει τον απολογισμό του και ελάχιστα να αναφέρει για το τι θα πράξει».

«Καμία έμφαση στα προγράμματα "Άθληση για όλους", καμία μέριμνα για το σχολικό αθλητισμό», είπε η βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε «από που να πιάσει κανείς τα πεπραγμένα της κυβέρνησης; Από τον πολυδιαφημισμένο και χιλιοταλαιπωρημένο αθλητικό νόμο, ο οποίος αφού εξαγγέλθηκε καμιά δεκαριά φορές, παραπέμφθηκε στις καλένδες; Πρόσφατα ο κ. Βασιλειάδης έδωσε σε διαβούλευση ένα συνονθύλευμα, που στρέφεται ευθέως κατά του ερασιτεχνικού και σωματειακού αθλητισμού, που κλείνει το μάτι σε μικρά και μεγάλα συμφέροντα αγνοώντας την αθλητική κοινότητα. Από το θέμα του σχολικού αθλητισμού που αυτή η κυβέρνηση ανέθεσε τη διδασκαλία της φυσικής αγωγής σε δασκάλους, απαξιώνοντας τους γυμναστές και όταν έρχεται με το νέο νομοθέτημα να τους εξισώσει με εμπειρικούς εκπαιδευτές;».

Η βουλευτής της ΝΔ έκανε ακόμη λόγο για «εκλεκτούς της κυβέρνησης», διορισμένους στη διοίκηση του ΣΕΦ, που στήνουν «σκανδαλώδεις δουλίτσες», που αναθέτουν την εκμετάλλευση εγκαταστάσεων του Σταδίου σε προσωπικές τους εταιρείες. «Το δόγμα της χρηστής σας διαχείρισης είναι το "Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει"», είπε σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν τήρησε τη δέσμευση, που είχε αναλάβει για την μοριοδότηση διακριθέντων αθλητών, μετά την απόφαση του ΣτΕ.