Καμίνης: Είμαστε ενωμένοι, έχουμε ηγεσία, πάμε να κερδίσουμε τις εκλογές

Καμίνης: Είμαστε ενωμένοι, έχουμε ηγεσία, πάμε να κερδίσουμε τις εκλογές

«Το Κίνημα Αλλαγής, το πρώτο πράγμα που δεν θα κάνει είναι να έρθει να δίνει ή να αρνείται χρίσματα σε υποψηφίους. Αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει»

«Το Κίνημα Αλλαγής, το πρώτο πράγμα που δεν θα κάνει είναι να έρθει να δίνει ή να αρνείται χρίσματα σε υποψηφίους. Αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει… Έτσι πρέπει να λειτουργούμε, δημοκρατικά και δεν δίνεται κανένα χρίσμα, απλώς εκφράζουμε τη στήριξη σε υποψηφίους και προπάντων ξεκινώντας από τις θέσεις των υποψηφίων…Είμαστε ενωμένοι, έχουμε ηγεσία, πάμε συντεταγμένοι με δημοκρατικές διαδικασίες να κερδίσουμε τις εκλογές».

Τα παραπάνω δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Π.Σ. του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ. στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, πρώτο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Περιγράφοντας τη διαδικασία στήριξης υποψηφίων εξήγησε πως «το ΚΙΝΑΛ είναι ένα πολιτικό κόμμα, έχει το καθήκον να έχει άποψη για τα κοινά και αυτή την άποψη να τη διαμορφώνει κιόλας μέσα από τις θέσεις και τη δράση του. Φυσικά να έχει άποψη και για τις υποψηφιότητες οι οποίες εκδηλώνονται. Αλλά εδώ υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες. Αποφασίζουν πρώτα απ’ όλα τα τοπικά όργανα, εισηγούνται και λαμβάνονται οι τελικές αποφάσεις δίνοντας βάση στις αποφάσεις των τοπικών οργάνων».

Ειδικότερα για τις υποψηφιότητες στους δήμους Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, σύμφωνα με τον κ. Καμίνη «υπάρχει μία απόφαση με ευρύτατη πλειοψηφία της νομαρχιακής επιτροπής υπέρ του Γιάννη Ζαμπούκη», στον δήμο Αλεξανδρούπολης διευκρινίζοντας πως «αυτό δεν σημαίνει ότι η εν λόγω απόφαση είναι επίσημα τελειωμένη. Για την τελική επιλογή λαμβάνονται υπόψη ευρύτερα κριτήρια πάντοτε. Ουδείς είναι αλάνθαστος, αλλά από τη στιγμή που έχουμε μία απόφαση η οποία ελήφθη δημοκρατικά και με τόσο μεγάλη πλειοψηφία, μπορούμε ουσιαστικά να θεωρήσουμε ότι έχουμε έναν υποψήφιο, αλλά αυτό είναι τελείως ανεπίσημο… Απ’ ότι έχω καταλάβει στη Σαμοθράκη έχουμε μία πάρα πολύ καλή υποψηφιότητα, τον κ. Χανό, η οποία είναι σχεδόν καθολικής αποδοχής».

Όσον αφορά τον στόχο του ΚΙΝΑΛ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, εξέφρασε την πεποίθηση «ότι θα κρατήσουμε τις Περιφέρειες που ήδη υπάρχουν δικοί μας περιφερειάρχες και θα τις αυξήσουμε». Αιτιολογώντας την εκτίμησή του δήλωσε ότι «το ΚΙΝΑΛ έχει μια πολύ μεγάλη παράδοση στην Τ.Α. η οποία ξεκινάει από το ΠΑΣΟΚ. Αυτή τη στιγμή το ΚΙΝΑΛ στους δήμους της χώρας, οι οποίοι είναι συνολικά 325 καλλικρατικοί δήμοι, έχει δημάρχους τους οποίους έχει υποστηρίξει σε πάνω από 120, πάνω από το 1/3 των δήμων της χώρας, είναι δήμαρχοι και δημοτικά συμβούλια πλειοψηφίας που τα έχουμε στηρίξει. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Είμαστε ένα κόμμα με πολύ βαθιές ρίζες στην Τ.Α. Εκεί παρήχθησαν στελέχη, πάρα πολλά απ’ τα οποία είναι ακόμη ενεργά. Είναι το κόμμα που έκανε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην Τ.Α. κυρίως μέσα από τον Καποδίστρια και από τον Καλλικράτη και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές κοινωνίες είναι ανύπαρκτος και απ’ ότι καταλαβαίνω κι εδώ δεν υπάρχει».

Το πρόγραμμα της διήμερης περιοδείας του κ. Καμίνη περιλαμβάνει ομιλίες για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συναντήσεις με τοπικά στελέχη, κατά βάση για τα θέματα που ανακύπτουν ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Ειδικότερα σήμερα στην Αλεξανδρούπολη ο κ. Καμίνης συμμετείχε στη συνεδρίαση της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου. Στη συνέχεια αναχώρησε για την Κομοτηνή προκειμένου να συναντηθεί με τον δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Κομοτηνής. Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί αύριο με επισκέψεις σε Καβάλα και Ξάνθη, όπου θα συνεδριάσουν οι αντίστοιχες διευρυμένες Νομαρχιακές Επιτροπές.