Ξέσπασε ο Χάρης Ρώμας για τις δημοτικές εκλογές: «Είναι κομματικοποιημένες του κερατά»

Ξέσπασε ο Χάρης Ρώμας για τις δημοτικές εκλογές: «Είναι κομματικοποιημένες του κερατά»

«Άφησα τα καλλιτεχνικά για δυο χρόνια εντελώς»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» του Mega βρέθηκε ήταν ο Χάρης Ρώμας. Μόλις δύο Κυριακές μετά τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου δεν κατόρθωσε να περάσει με τον συνδυασμό του ως υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου, ο ηθοποιός προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους για αυτή την ήττα στον στίβο της πολιτικής.

«Φυσικά και το πήρα προσωπικά αυτό το ταξίδι. Όλα τα κάνω με πάθος, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια ιστορία που οφείλεις να είσαι υπεύθυνος. Όταν διεκδικείς τη διοίκηση ενός δήμου θα πρέπει να είσαι και έτοιμος να το αντιμετωπίσεις σαν εν δυνάμει νικητής. Κάτι που σημαίνει ότι άφησα τα καλλιτεχνικά για δυο χρόνια εντελώς», είπε αρχικά ο Χάρης Ρώμας και συνέχισε ως εξής:

«Το έκανα πολύ υπεύθυνα και ως προς αυτό είμαι ικανοποιημένος. Θέλω όμως να πω το εξής. Επειδή υπάρχουν πάντα και αυτοί οι περίφημοι haters ή οι πολιτικά αντιτιθέμενοι άνθρωποι, που σου λένε «δεν σας έφτανε αυτό που πάθατε και ασχολείστε ακόμα». Πρώτα απ’ όλα ο κόσμος μού έδωσε χιλιάδες ψήφους για τις οποίες οφείλω, σαν αντιπολίτευση πλέον, να σταθώ στο ύψος αυτής της ευθύνης. Ξεκίνησα αντιπολίτευση από την επόμενη κιόλας ημέρα».

Παράλληλα, επισήμανε: «Πολλοί που ξέρουν τη δυσκολία αυτού του δήμου, μου είπαν ότι «είσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν από πίσω την κομματική γραμμή, άνθρωποι του κομματικού σωλήνα». Εγώ όμως πρότεινα να ψηφίσουν κάτι που να είναι ανεξάρτητο, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, παρότι έχω φιλελεύθερες ιδέες. Αυτό είναι που με ενόχλησε και δεν θέλω να ξανακούσω «ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση»! Δεν υπάρχει, είναι κομματικοποιημένη του κερατά και οι άνθρωποι είναι μπετοναρισμένοι! Μάλιστα, όταν κατεβαίνει μια περίπτωση σαν τον Χάρη Ρώμα που είναι μια δυναμική είσοδος στα κοινά της πόλης, οι άλλοι έχουν κάνει… ψηφολόγιο! Συν του ότι είναι το μετερίζι της Αριστεράς στον βόρειο τομέα και κρατάει τη σημαία με λύσσα! Καλά κάνει, μπράβο του που τα κατάφερε ο συγκεκριμένος δήμαρχος».

Καταλήγοντας, τόνισε: «Δεν θα πω, Σίσσυ, με τίποτα ότι ζηλεύω ή είναι αξιοθαύμαστος γιατί κάνει πάρα πολύ σπουδαίο έργο. Επειδή σαν αντιπεριφερειάρχης παρατήρησα όλους τους 66 δήμους της Αττικής, υπάρχουν άλλοι που κάνουν περισσότερο έργο και προσπάθησα να το επικοινωνήσω στον κόσμο. Όμως υπάρχει δυσπιστία και απέναντι στον καλλιτέχνη από μια μερίδα του κόσμου και το φοβούνται».