Ο υπουργός Παιδείας για τα φασιστικά συνθήματα στα σχολεία

Ο υπουργός Παιδείας για τα φασιστικά συνθήματα στα σχολεία

Ο Κώστας Γαβρόγλου επισημαίνει την απόπειρα της Χρυσής Αυγής να διεισδύσει στην εκπαιδευτική κοινότητα

Έκκληση στα μαθητικά συμβούλια, τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων «να απομονώσουν τις φασιστικές κραυγές», απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, σχολιάζοντας τη δράση της Χρυσής Αυγής σε σχολεία.

Στη δήλωσή του, ο κ. Γαβρόγλου τονίζει, ότι «το σχολείο είναι και θα παραμείνει προπύργιο ελεύθερου στοχασμού, κριτικής σκέψης και προάσπισης των δημοκρατικών αξιών» και κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα και τους εκπαιδευτικούς φορείς «να καταδικάσουν απερίφραστα, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές, χωρίς "ναι μεν αλλά" και δικαιολογίες, τα ακροδεξιά μορφώματα και τις επιδιώξεις τους». «Το τελευταίο διάστημα, φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να διοχετεύσουν το εθνικιστικό δηλητήριό τους σε μαθητές και σε σχολεία», ανέφερε ο υπουργός.

«Με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα μαθητών, με τοποθετήσεις στελεχών τους και με "απεσταλμένους" τους έξω από σχολεία, καλούν απροκάλυπτα τους μαθητές σε κινητοποιήσεις, με το πρόσχημα των εθνικών θεμάτων, ενώ στην πραγματικότητα θέλουν να σπείρουν το διχασμό στην εκπαιδευτική κοινότητα, προκειμένου να καταγράψουν δυνάμεις ως δικές τους» αναφέρει και τονίζει ότι «όλα αυτά, την ώρα που συνεχίζουν να έρχονται στο φως στοιχεία της εγκληματικής τους δράσης».

Ο κ. Γαβρόγλου πρόσθεσε, ότι «ο φασισμός είναι συνώνυμο της βίας, της τρομοκράτησης, του σκοταδισμού, της ανελευθερίας» και κάλεσε τη νέα γενιά να μην επιτρέψει «να χαθεί ξανά ένας Παύλος Φύσσας», ούτε να δράσουν φασιστικές συμμορίες στις γειτονιές. «Θυμίζουμε ότι η μόνη απάντηση στον φασισμό είναι το «όχι» της κοινωνίας και της νεολαίας μας», κατέληξε.