Κοντονής: Μετά από 7,5 χρόνια, δεν υπάρχουν μέτρα λιτότητας στον προϋπολογισμό

Κοντονής: Μετά από 7,5 χρόνια, δεν υπάρχουν μέτρα λιτότητας στον προϋπολογισμό

«Η χώρα βγαίνει από τη διαδικασία των μνημονίων, από τη λιτότητα και τη φτωχοποίηση» τόνισε ο τέως υπουργός

«Η χώρα βγαίνει από τη διαδικασία των μνημονίων, από τη λιτότητα και τη φτωχοποίηση γι' αυτό σήμερα μιλάμε για ανάπτυξη» δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής από το βήμα του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, «για πρώτη φορά μετά από 7,5 χρόνια με τον προϋπολογισμό που θα ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων, δεν θα υπάρχουν μέτρα λιτότητας και μέτρα αύξησης της φορολογίας, αντίθετα θα υπάρχουν εκείνα τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ. Υλοποιούνται οι μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, δεν θα έχουμε τη μείωση των συντάξεων και θα έχουμε και μείωση του ΕΝΦΙΑ». Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, «πράγματα που πριν 10μηνες έμοιαζαν μακρινά όνειρα, σήμερα είναι πραγματικότητα».

Ο κ. Κοντονής, έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για τους αγρότες. «Η κυβέρνηση της Αριστεράς χθες πήρε ένα σπουδαίο μέτρο, μείωσε κατά 33% της ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών, το είχαμε υποσχεθεί όταν είχε υπογραφεί το τρίτο μνημόνιο, ότι θα ήταν από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης και υλοποιήθηκε».