Το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής για το C4i θα ζητήσει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής για το C4i θα ζητήσει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον Ανώτατο Δικαστήριο για την υπόθεση

Την  Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επισκέφθηκε αντιπροσωπεία βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η οποία κατέθεσε αναφορά  με θέμα «ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών για ζητήματα διαφθοράς που ζημίωσαν το Δημόσιο» με αφορμή την υπόθεση του C4i , του έργου δηλαδή για την ασφάλεια των ολυμπιακών αγώνων.

Η αντιπροσωπεία των βουλευτών ζητάει απαντήσεις σχετικά με την πορεία της υπόθεσης του C4i καθώς όπως αναφέρει, δεν έφτασε ποτέ  στη Βουλή και επικαλείται το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (1732/2017) το οποίο «έδειξε» το εδώλιο σε 18 κατηγορούμενους υιοθετώντας, υπογραμμίζουν, πλήρως την εισαγγελική πρόταση με την οποία διαπιστώθηκε ότι υπουργοί της Κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή ( Προκόπης Παυλόπουλος, Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Βύρων Πολύδωρας) ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο σε ποσό που υπερβαίνει τα 147.000.000 ευρώ.

«Σύμφωνα με τις παραδοχές του βουλεύματος  (βλ. 1η σελίδα 20ου φύλλου επ) προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας SAIC που υπέγραψαν την 5η και 7η τροποποίηση της οικείας σύμβασης καθώς και ο Μιχαήλ Χριστοφοράκος, διευθύνων σύμβουλος της Siemens ΑΕ προκάλεσαν στα  ως άνω πολιτικά πρόσωπα την απόφαση να εκτελέσουν τις πράξεις αυτές (υπογραφές τροποποιήσεων και πρωτοκόλλου παραλαβής)» επισημαίνεται στην αναφορά των βουλευτών που φέρει την υπογραφή των βουλευτών , Βασίλη Κεγκέρογλου, Γεώργιου-Δημήτριου Καρρά, Θεόδωρου Παπαθεωδώρου και Γιάννη Κουτσούκου.

Οι βουλευτές γνωστοποιούν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα ερωτήματα που έχουν απευθύνει στον υπουργό Δικαιοσύνης για το ζήτημα και καταλήγουν : «Δια της παρούσης δε αναφορά μας, θέτουμε σε γνώση Σας το ως άνω ιστορικό, δεδομένης της σοβαρότητας των διαλαμβανομένων στοιχείων και του περιεχομένου της όλης υποθέσεως, η οποία άπτεται ποινικών ευθυνών πρώην κυβερνητικών στελεχών, σας ζητούμε να επιληφθείτε αυτής, κατά το λόγο αρμοδιότητα σας, για την παροχή των αναγκαίων απαντήσεων και διευκρινήσεων περί του μέχρι σήμερα χειρισμού της σχετικής δικογραφίας. Ευελπιστούμε δε ότι η κατατιθέμενη αναφορά θα υποστηρίξει και διευκολύνει το έργο σας και την υψηλή θεσμική σας αποστολή».

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου σε δηλώσεις του έξω από τον Άρειο Πάγο επεσήμανε πως πρόθεση τους είναι να αποτρέψουν μεθοδεύσεις και συγκάλυψη.  «Όλα στο φως» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου αναμένεται να ζητήσει όλο το σχετικό υλικό που είχε φθάσει στη Βουλή προκειμένου να μελετήσει ποια στοιχεία έλαβε η αντιπροσωπεία από τους ανακριτές που τότε διενεργούσαν την έρευνα.