Ξενογιαννακοπούλου: Οι προσλήψεις στο Δημόσιο έχουν την έγκριση του Eurogroup

Ξενογιαννακοπούλου: Οι προσλήψεις στο Δημόσιο έχουν την έγκριση του Eurogroup

«Ο χώρος της Δημόσιας Διοίκησης έχει σηματοδοτηθεί από σημαντικό έργο όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, με μεταρρυθμίσεις και αλλαγές»

Ο χώρος της Δημόσιας Διοίκησης έχει σηματοδοτηθεί από σημαντικό έργο όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, με μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, οι οποίες συνεχίζονται και «πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα», υπογράμμισε η υπουργός υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξη της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» κι επεσήμανε πως όλες οι προσλήψεις στο Δημόσιο έχουν ήδη λάβει την έγκριση της Ευρωζώνης και του Eurogroup.

Αναφερόμενη στις 17000 προσλήψεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την κάλυψη των αναγκών, κυρίως στην Υγεία, την Παιδεία και την Αυτοδιοίκηση, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ξεκαθάρισε ότι αφορούν το 2019 και όχι το 2020 όπου θα μπορούσαν ή όχι να συμπεριληφθούν και αυτές από την Εκκλησία.

Διευκρίνισε ότι με την αναλογία «έναν προς έναν» (μία πρόσληψη για κάθε αποχώρηση) που ισχύει πλέον μετά τα μνημόνια, «τέλος του 2018 θα αποχωρήσουν 8.000 υπάλληλοι οι οποίοι θα αναπληρωθούν από ισάριθμους». Επίσης 3.000 θέσεις θα καλυφθούν για την στελέχωση της Υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι» και άλλες 4.500 για την Ειδική Αγωγή.

Θέσεις που, όπως είπε, έχουν συμπεριληφθεί στον εθνικό σχεδιασμό, με τις αντίστοιχες πιστώσεις να έχουν εγκριθεί από την Ευρωζώνη και το Eurogroup.