Στρατηγικός διάλογος και νέα εποχή μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας

Στρατηγικός διάλογος και νέα εποχή μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας

«Αμερικανικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να γίνονται δεκτές και επενδυτικές ευκαιρίες αργά αλλά σταθερά εξοβελίζουν τα πιθανά ρίσκα»

Προς την έναρξη ενός πολύ σημαντικού στρατηγικού διαλόγου με την Ελλάδα, κινούνται οι ΗΠΑ σύμφωνα με άρθρο που υπογράφει η opinion maker Sasha Toperich στην αμερικανική ιστοσελίδα the Hill και το οποίο αφού ανάρτησε στο twitter η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον Λένα Αργύρη, αναμετέδωσε (retweet) ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Σύμφωνα με το άρθρο λοιπόν, ο επερχόμενες Στρατηγικός διάλογος ΗΠΑ -Ελλάδας είναι το επόμενο βήμα στην περαιτέρω ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας και ένα σημαντικό ορόσημο στην σχέση των δύο χωρών.

Τον Δεκέμβριο συναντήσεις υψηλού επιπέδου θα πραγματοποιηθούν στην Ουάσιγκτον σε μια προσπάθεια βελτίωσης της συνεργασίας στην οικονομία, σε στρατιωτικά θέματα και ζητήματα ασφάλειας, μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας.

Η περιφερειακή συνεργασία ειδικά στον ενεργειακό τομέα αναμένεται να κυριαρχήσει στις διαβουλεύσεις. «Η στρατηγική των ΗΠΑ στην περιοχή, της οποίας ηγείται ο έμπειρος πρέσβης Τζέφρι Πάιατ κινείται στην σωστή κατεύθυνση. Αμερικανικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να γίνονται δεκτές και επενδυτικές ευκαιρίες αργά αλλά σταθερά εξοβελίζουν τα πιθανά ρίσκα. Πολλές χώρες μεταξύ των οποίων Κίνα και Ρωσία κοιτάζουν την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο καθιστώντας τον επερχόμενο διάλογο επίκαιρο» αναφέρει τελειώνοντας η αρθρογράφος.