Αυτά είναι τα παλιά εξοπλιστικά που «ολοκληρώνουν» στο Πολεμικό Ναυτικό

Αυτά είναι τα παλιά εξοπλιστικά που «ολοκληρώνουν» στο Πολεμικό Ναυτικό

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας

Με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο να παραμένει αμείωτη η ανάγκη για αναβάθμιση του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού είναι πιο επίκαιρος και αναγκαίος από ποτέ. Δυστυχώς τα οικονομικά της χώρας δεν επιτρέπουν και πολλά.

Μερικά από τα προγράμματα που ωστόσο υλοποιούνται αργά αλλά σταθερά λόγω της οικονομικής κατάστασης που προαναφέραμε είναι τα εξής σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, που επισκέφθηκε χθες, το Αρχηγείο του Στόλου και το Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

«Κληθήκαμε να δώσουμε λύσεις σε συσσωρευμένα προβλήματα από το παρελθόν. Κυρίως στο μείζον θέμα της ολοκλήρωσης παλαιότερων προγραμμάτων που είχαν βαλτώσει, αλλά και της συντήρησης των μονάδων του Στόλου.

Αναφέρω ενδεικτικά την ολοκλήρωση του προγράμματος των νέων Υποβρυχίων τύπου 214, την δρομολόγηση ολοκλήρωσης των Πυραυλακάτων, την αναβάθμιση των Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας P3 ORION με προοπτική την σύντομη επαναφορά τους στην ενεργό υπηρεσία. Όλα αυτά, μέσα σε ένα πρόγραμμα συνολικού εξορθολογισμού των εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.