Γαβρόγλου: Η κυβέρνηση έδειξε ότι δεν βάζει κάτω από το χαλί ιστορικές εκκρεμότητες

Γαβρόγλου: Η κυβέρνηση έδειξε ότι δεν βάζει κάτω από το χαλί ιστορικές εκκρεμότητες

«Υπάρχει ευρεία αποδοχή ότι είναι μια πολύ καλή συμφωνία»

Για το θέμα της συμφωνίας της κυβέρνησης με την Εκκλησία μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου. «Το σημαντικό είναι ότι για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση έδειξε ότι δεν βάζει κάτω από το χαλί ιστορικές εκκρεμότητες» είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, δουλειά νομοθετικού περιεχομένου, δουλειά για την καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας» είπε ο κ Γαβρόγλου και τόνισε ότι είναι μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία που ελπίζει ότι θα ολοκληρωθεί.

«Υπάρχει ευρεία αποδοχή ότι είναι μια πολύ καλή συμφωνία. Δεν είναι μια συμφωνία που μπορούν να τηρηθούν τα μισά, είναι ένα σύνολο ρυθμίσεων που πρέπει όλα μαζί να τηρηθούν» επισήμανε ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

«Για πρώτη φορά έχουμε ένα κοινό ταμείο αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, όπου τα έσοδα μοιράζονται από κοινού με την εκκλησία. Το μεγάλο κατόρθωμα είναι να μπορείς να σταθείς απέναντι σε ιστορικές αδράνειες» είπε ο Κώστας Γαβρόγλου.