Θεοδωράκης: Θα στηρίξουμε ενδεχόμενη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Θεοδωράκης: Θα στηρίξουμε ενδεχόμενη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας

Δεν πρόκειται το κόμμα του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση και μάλιστα θα ψηφίσει ενδεχόμενη πρόταση μομφής που θα κατατεθεί κατά της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα».

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, επέμεινε ότι πρέπει να καταλάβουμε πως το συμφέρον της χώρας είναι να επιλυθεί το ζήτημα των Σκοπίων, όπως επιθυμούν η ΕΕ και οι ΗΠΑ και να καταλάβουμε επίσης ότι πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας, στον κίνδυνο που υπάρχει στα ανατολικά μας σύνορα. Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν πρόκειται να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στη ψηφοφορία που θα γίνει στην ελληνική Βουλή.

Στη συνέχεια στάθηκε στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσει και αποκάλυψε ότι το Ποτάμι θα υποβάλλει και δικές του προτάσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά, την αναγκαιότητα αλλαγής του άρθρου 16 που θα επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, αλλά και την ανάγκη νέων κανόνων για την αποκοματικοποίηση του κράτους.

Τέλος σε ότι αφορά το θέμα του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, δήλωσε πως τα ελληνοαλβανικά θέματα πρέπει να λυθούν και ότι εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να γίνεται με τέτοιου είδους ενέργειες.