Πετρόπουλος: Καμία αξίωση για αναδρομικά συνταξιούχων πριν από το 2015

Πετρόπουλος: Καμία αξίωση για αναδρομικά συνταξιούχων πριν από το 2015

«Δε χρειάζεται να υπάρξει μείωση των συντάξεων»

Στις αιτήσεις των συνταξιούχων για τα αναδρομικά, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος. Μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα», εξήγησε πως η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά, θα πρέπει να επανεξεταστεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Ο λόγος είναι ότι στις αιτήσεις για την απόδοση των αναδρομικών που γίνονται, υπάρχει αίτημα και για πριν την έκδοση της απόφασης, δηλαδή το 2015. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν γίνεται, αφού η απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ. Τώρα, λόγω του ότι ποικίλουν οι αποφάσεις κατώτατων δικαστηρίων, το ΣτΕ θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή του.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, μέχρι χθες είχαν γίνει 110.000 ηλεκτρονικές αιτήσεις, μέσω της πλατφόρμας του ΕΦΚΑ, για τις οποίες σημείωσε ότι θα ισχύσουν για έξι μήνες και έπειτα θα μπει προθεσμία πενταετίας.

«Δε θα χρειαστεί αγωγή, δεν θα έχει πρόβλημα ως προς τους τόκους. Θα πάρει την απάντηση σε πέντε χρόνια», εξήγησε ο Τ.Πετρόπουλος.

«Το ΣτΕ υπάρχει για αυτές τις διατάξεις και δεν μπορεί να ανατρέξει πριν το 2015 οποιαδήποτε αξίωση», εξήγησε. Ο υφυπουργός Εργασίας εξήγησε ότι δεν θα ισχύσει ο ψηφισμένος νόμος για τη μείωση των συντάξεων, αλλά θα ακυρωθεί και δε θα μπει σε αναστολή.

«Είχα πει και πέρυσι ότι δε χρειάζεται να υπάρξει μείωση των συντάξεων. Δε θα μπει σε αναστολή ο νόμος», είπε σχετικά.