Βρούτσης: Καμία σχέση δεν έχουν οι δηλώσεις της Ξαφά με τη ΝΔ

Βρούτσης: Καμία σχέση δεν έχουν οι δηλώσεις της Ξαφά με τη ΝΔ

«Καμιά σχέση δεν έχουν οι δηλώσεις της κ. Ξαφά με τη Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της οικονομολόγου, πρώην στελέχους του ΔΝΤ, Μιράντας Ξαφά, στην ΕΡΤ ότι είναι υπέρ της περικοπής των συντάξεων, ο κ. Βρούτσης είπε χαρακτηριστικά: «Η Νέα Δημοκρατία έχει τοποθετηθεί όχι μόνο στη Βουλή αλλά και με δηλώσεις της, με κείμενα και με πράξεις, με την κατάθεση της τροπολογίας, να μην περικοπούν οι συντάξεις [...] Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λέει η κ. Ξαφά. Εμείς λέμε ότι οι συντάξεις δεν πρέπει να περικοπούν. Περικόπησαν άδικα και αχρείαστα».

Ο κ. Βρούτσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με «λεονταρισμούς, ανοησίες και μονομερείς ενέργειες» το 2015 τίναξε στον αέρα το δημοσιονομικό υπόδειγμα της χώρας και γκρεμίστηκε το ΑΕΠ και οι προοπτικές του.

«Εγώ παρέδωσα την πρώτη και μοναδική αναλογιστική μελέτη της χώρας, που την υπέγραφε και το IMF (ΔΝΤ) και έλεγε ότι δεν χρειάζονται περικοπές, ο ΣΥΡΙΖΑ κορόιδευε τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους και έταζε αυξήσεις παντού και μετά το 2015 πήγαμε σε βίαιες μειώσεις, που αφορούν και τις κύριες συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων, την κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους και φυσικά για τους νέους συνταξιούχους 35% οι κύριες συντάξεις μείωση και 45% οι επικουρικές», υπογράμμισε ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Παπαντωνίου, ο Γιάννης Βρούτσης είπε πως «η Δικαιοσύνη πρέπει απρόσκοπτα να κάνει το έργο της και όπου υπάρχουν στοιχεία ή καταχρηστική συμπεριφορά απέναντι στο δημόσιο χρήμα, βεβαίως πρέπει να τιμωρούνται».

Είπε ακόμα πως «όσοι κουνάνε το δάχτυλο και προσπαθούν να γενικεύσουν και να δηλητηριάσουν την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα της χώρας μας και τη δημοκρατία και να ταυτίσουν μεμονωμένα γεγονότα με το πολιτικό σύστημα, θα πρέπει να κρατάνε κι ένα δάχτυλο για τον εαυτό τους, διότι γυρίζουν τα πράγματα».

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Βρούτσης, «κάθε κυβέρνηση έχει ανοιχτές πληγές και αξιολογείται από την επόμενη και η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει ανοιχτές πληγές και ανοιχτούς λογαριασμούς».

Τόνισε, μάλιστα, πως «όταν θα αλλάξει η κυβέρνηση το 2019 υπάρχουν ανοιχτές πληγές που θα πρέπει να εξεταστούν και να αξιολογηθούν», φέρνοντας ως παράδειγμα -μεταξύ άλλων- τη διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό και το θέμα των μυστικών κονδυλίων.

Με αφορμή την αντιπαράθεση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνω σε θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη, ο κ. Βρούτσης σχολίασε: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει ελεύθερα ό,τι πρέπει και ό,τι προστάζει ο νόμος και το Σύνταγμα και το κάνει απρόσκοπτα, αλλά όχι με υποδείξεις υπουργών. Όταν η κ. Ράικου βγαίνει και σηκώνει το θέμα ότι υπάρχει κάποιος με την ονομασία 'Ράσπουτιν' που πιέζει τις δικαστικές αρχές και παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη εγείρονται πλέον πολλά ερωτηματικά για την ποιότητα της Δημοκρατίας και την ελευθερία των δικαστικών αρχών. Όλη η ελληνική κοινωνία το έχει καταλάβει και επιδίωξή μας είναι να αλλάξουμε αυτό το νοσηρό κλίμα».

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του Ποταμιού για την υπόθεση Παπαντωνίου και τις αιχμές που αφήνει για τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Ο κάθε ένας αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν αν και εφόσον υπάρχουν αποδείξεις, που δείχνουν ότι είναι υπεύθυνος για συμπεριφορές καταχρηστικές. Από εκεί και πέρα η γενίκευση και ο καταλογισμός ευρύτερα και οριζόντια δεν με βρίσκει σύμφωνο».