Σκουρλέτης: Η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι σχήμα λόγου

Σκουρλέτης: Η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι σχήμα λόγου

«Η δημοσκοπική εικόνα θα αλλάξει»

«Το γεγονός της εξόδου από τα μνημόνια δεν είναι σχήμα λόγου», δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Real fm 97,8, τονίζοντας ότι η δημοσκοπική εικόνα θα αλλάξει από τη στιγμή που ο κόσμος θα αντιληφθεί το γεγονός σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Σε λίγες ημέρες θα ψηφιστεί ένας προϋπολογισμός, ο οποίος θα επιβεβαιώνει ότι ακυρώνεται η μείωση των συντάξεων. Θα αρχίσουν να μπαίνουν σε εφαρμογή μια σειρά μέτρα που ψηφίζονται. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, συγκεκριμένες φοροαπαλλαγές, η επιδότηση ενοικίου για κάποιες κοινωνικές κατηγορίες» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης, επισημαίνοντας δεν βρίσκει «κανέναν λόγο να θέλουμε να επισπεύσουμε τις εκλογές», που, όπως είπε «είναι και συνάρτηση της πολιτικής ωριμότητας των εταίρων αυτής της κυβέρνησης».

«Εν προκειμένω, αυτό αφορά τον κ. Καμμένο» σημείωσε και «εάν τελικά αντιλαμβάνεται την ανάγκη να υπάρχει μια τέτοια πολιτική συνοχή, παρά τις διαφωνίες του στο Μακεδονικό ζήτημα, που να επιτρέψει στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει σε αυτή την, τελευταία, συνταγματικά προβλεπόμενη περίοδο το έργο της». Υποστήριξε, πάντως, ότι «αυτό δεν εξαρτάται πάντοτε από την κυβέρνηση».

Σε ερώτηση για τους λόγους της παραίτησης του κ. Νίκου Κοτζιά, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Η παραίτησή του -σε καμιά περίπτωση- δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τη μη κάλυψη του πρωθυπουργού πάνω στο κρίσιμο θέμα του Μακεδονικού ζητήματος». Για το θέμα των μυστικών κονδυλίων, σχολίασε ότι «από το 2017 υπάρχει μια σαφής κοινοβουλευτική διαδικασία ελέγχου αυτών των δαπανών. Κι αυτό το πιστώνεται θετικά η παρούσα κυβέρνηση».

Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «σε καμιά περίπτωση ο πρωθυπουργός δεν επέλεξε τον ένα υπουργό έναντι του άλλου». «Και, πολύ περισσότερο, δεν πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι κάνει χάρη προς τον κ. Καμμένο, ο οποίος, ως γνωστόν, έχει μια εκ διαμέτρου αντίθετη προσέγγιση» υποστήριξε, αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και πρόσθεσε ότι «πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευνοϊκή συγκυρία για τη χώρα μας, δεν χωρούν καιροσκοπισμοί».

Τέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις με το τουρκικό πλοίο «Barbaros», σημείωσε ότι «ο καλύτερος σύμβουλος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να είσαι αποφασιστικός, ψύχραιμος, να ξέρεις τι ζητάς και να υπερασπίζεσαι τα εθνικά συμφέροντα».