Δεν αίρεται η ασυλία του Γιακουμάτου για φοροδιαφυγή

Την μήνιν του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας δέχτηκε τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όσο και ο γραμματέας του υπουργείου, Θανάσης Ανδρεουλάκος, σχετικά με τη δίωξή του για αδήλωτο εισόδημα της τάξεως των 23.000 ευρώ από την οικογενειακή επιχείρηση "Άγιος Χαράλαμπος".

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, του οποίου η βουλευτική ασυλία παραμένει ανέγγιχτη με δεδομένο ότι δεν υπερψηφίστηκε στη Βουλή η συγκεκριμένη πρόταση, εξαπέλυσε μεταξύ άλλων επίθεση και στην Οικονομική Αστυνομία για την ίδια υπόθεση.

Σε ό,τι αφορά στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, 68 ψήφισαν «υπέρ», 125 «κατά» και 14 «παρών.

Το αίτημα του εισαγγελέα για άρση της βουλευτικής του ασυλίας, λόγω εμπλοκής σε υπόθεση φοροδιαφυγής  δεν πέρασε, ενώ ο ίδιος ο Γιακουμάτος έκανε λόγο για "κατασκευασμένο κατηγορητήριο που στόχο έχει την "πολιτική του δίωξη".

"Είμαι πεντακάθαρος", τόνισε ο βουλευτής για να συμπληρώσει ότι τα τελευταία 24 χρόνια, που βρίσκεται στην πολιτική, δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα και άλλα 45, στα οποία υφίσταται η επιχείρηση, δεν έχει σημειωθεί "καμία φορολογική παράβαση".

Η ποινική δίωξή του έγινε για αδήλωτο εισόδημα 23.000 ευρώ και φόρο 3.000 για το 2012 και 1.600 το 2013.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στη διάρκεια της ομιλίας του: "Έλεος! Χειροπέδες στις 8.00 το πρωί, να ανοίγει η πόρτα αλλά να μην είναι ο γαλατάς", είπε σχολιάζοντας τη σύλληψη της συζύγου του". "Δεν θέλουν να χτυπήσουν την φοροδιαφυγή. Θέλουν να χτυπήσουν την πολιτική και ειδικά Γεράσιμο Γιακουμάτο".

Εξαπολύοντας μάλιστα επίθεση τόσο στον πολιτικό προϊστάμενο του Προστασίας του Πολίτη, Νϊκο Δένδια, όσο και στον γενικό γραμματέα του υπουργείου είπε: "πού ανήκει η Οικονομική Αστυνομία; Στον Ανδρεουλάκο και στον Δένδια! Συγχαρητήρια! Ντρέπομαι!".

Ο βουλευτής δέχτηκε το χειροκρότημα πολλών συναδέλφων του της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Μιχελάκης, ενώ ο Δάνης Τζαμτζής του φώναμε την ώρα που έφευγε από το βήμα: "Πες τα Μάκη!".