ΝΔ: Η ΕΡΤ δεν θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ-Channel

ΝΔ: Η ΕΡΤ δεν θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ-Channel

Επερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν 27 βουλευτές για τον τρόπο λειτουργίας της

Επερώτηση για τη λειτουργία της ΕΡΤ «μετά τις καταγγελίες για εκμετάλλευση της δημόσιας τηλεόρασης για ιδιοτελή και συντεχνιακά συμφέροντα, αναξιοκρατία, αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση», κατέθεσαν 27 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής την αρμόδια τομεάρχη, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Όπως αναφέρουν, η Νέα Δημοκρατία θα κάνει χρήση κάθε θεσμικού μέσου που διαθέτει προκειμένου να αποτρέψει τη διαρκή διολίσθηση της ΕΡΤ σε «ΣΥΡΙΖΑ-CHANNEL» και θα ζητήσει να υπάρξει ενδελεχής έλεγχος, ώστε να διασφαλιστεί πως τα χρήματα των πολιτών δεν καταλήγουν σε μία μαύρη τρύπα αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης.

«Κάθε μέρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας και νέες καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ. Καταγγελίες, οι οποίες προέρχονται μεταξύ άλλων από υψηλόβαθμα στελέχη της Δημόσιας Τηλεόρασης και επιβεβαιώνουν όσα υποψιάζονται όλοι όσοι εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εκπομπές της και ιδίως τις ενημερωτικές. Οι καταγγελίες αφορούν εκμετάλλευση της δημόσιας τηλεόρασης για ιδιοτελή και συντεχνιακά συμφέροντα, αναξιοκρατία, αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση» τονίζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνουν ότι η εύρυθμη η λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης αποτελεί για τη Νέα Δημοκρατία πολιτική προτεραιότητα και υπογραμμίζουν ότι την ΕΡΤ την πληρώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και αποστολή της, με βάση το Σύνταγμα, είναι, μεταξύ άλλων, η αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, η εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων, καθώς και ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου.

Γι' αυτό καλούν στη Βουλή τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, να απαντήσει για:

- Την πορεία του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΡΤ, που έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων και περιλαμβάνει την αξιολόγηση των υπαρχουσών δομών.

- Τις εξαγγελίες για προσλήψεις νέου προσωπικού στην ΕΡΤ, ενώ έχουν γίνει, ήδη, αποσπάσεις εργαζομένων σε άλλους φορείς του Δημοσίου με την αιτιολογία ότι ήταν υπεράριθμοι.

- Τα κριτήρια επιλογής των εξωτερικών και μεικτών παραγωγών της ΕΡΤ, για τις οποίες υπάρχει σειρά αναπάντητων ερωτημάτων.