Μπαλάφας: Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το προσφυγικό

Μπαλάφας: Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το προσφυγικό

«Δυστυχώς δεν υπάρχει μαγική λύση όσο η Ευρώπη αντιμετωπίζει το προσφυγικό - μεταναστευτικό ως πρόβλημα των χωρών πρώτης υποδοχής»

Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους στη λογική μιας δίκαιης και αναλογικής κατανομής του προσφυγικού πληθυσμού σε όλες τις χώρες της Ευρώπης» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθήνας, Γιάννης Μπαλάφας, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Μιλώντας για το μεταναστευτικό, ο κ. Μπαλάφας είπε ότι αυτό που γίνεται από το ΥΜΕΠΟ, «είναι η συνεχής προσπάθεια να αποσυμφορηθούν τα νησιά με μεταφορά πληθυσμού προς την ενδοχώρα, που δεν έχει και αυτή άπειρη χωρητικότητα». «Είναι μια συνεχής προσπάθεια διαχείρισης που έχει φτάσει στα όρια της αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει μια μαγική λύση όσο η Ευρώπη αντιμετωπίζει το προσφυγικό - μεταναστευτικό ως πρόβλημα των χωρών πρώτης υποδοχής και όχι ως πανευρωπαϊκό ζήτημα».

Σχετικά με την διαχείριση των κονδυλίων της ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού, είπε ότι αυτοί που ασκούν κριτική για κακή χρήση είναι, «αν όχι κακοπροαίρετοι, τουλάχιστον ανενημέρωτοι», τονίζοντας ότι «είναι τόσο αυστηροί οι έλεγχοι των κονδυλίων που διαχειρίζονται οι επίτροποι κ.κ Αβραμόπουλος και Στυλιανίδης που είναι αδύνατον να γίνει κακή χρήση».

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας για τις συντάξεις

Σχετικά με τις συντάξεις, είπε ότι «είναι ένα θέμα στο οποίο έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και όλα τα επιχειρήματα ώστε να αρθεί το μέτρο των περικοπών των συντάξεων», εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την αίσια έκβασή του.

Θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών

Σε ό, τι αφορά τους ΑΝΕΛ, σε σχέση με το Μακεδονικό, ο Γ. Μπαλάφας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «είχαμε και έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και γνωρίζαμε από την αρχή ότι στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ υπήρχε διαφωνία», εκφράζοντας την πεποίθηση πως, όταν το θέμα έρθει στην ελληνική Βουλή, «θα περάσει με πλειοψηφία».