Βρούτσης: Συρρικνώνεται η πλήρης απασχόληση

Βρούτσης: Συρρικνώνεται η πλήρης απασχόληση

«Τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ μηνός Αυγούστου είναι αποκαλυπτικά»

Για συρρίκνωση της πλήρους απασχόλησης και διεύρυνση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης με χαμηλούς μισθούς κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης. Όπως υποστηρίζει, επικαλούμενος τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, «η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση εξακολουθεί να διευρύνεται ανεξέλεγκτα, κυριαρχώντας της πλήρους απασχόλησης που συνεχώς συρρικνώνεται. Μια ανατροπή που συντελέστηκε -για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας μετά το 2014- με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Ειδικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ καταγγέλλει την κυβέρνηση πως η αποκλιμάκωση της ανεργίας συντελείται με ευέλικτες μορφές απασχόλησης –που συνεχώς διευρύνονται- και με χαμηλούς μισθούς. Δηλαδή, μέσα από την μείωση των μισθών και την αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης, με θέσεις μερικής απασχόλησης.

Αναφέροντας τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ υποστηρίζει:

«I. Η ψαλίδα μεταξύ της πλήρους απασχόλησης και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης εξακολουθεί –μετά το 2014- να διευρύνεται ανησυχητικά. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης –στις νέες προσλήψεις- το μήνα Αύγουστο του 2018 εκτοξεύτηκαν στο 55,88%, ενώ η πλήρης απασχόληση συρρικνώθηκε στο 44,12%!

II. Την ίδια στιγμή το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης εμφανίζεται αρνητικό (-7.748), επιβεβαιώνοντας τoν εποχικό χαρακτήρα των θέσεων απασχόλησης που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα».

«Τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ μηνός Αυγούστου είναι αποκαλυπτικά, όσον αφορά τη δυναμική εξέλιξη των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στις νέες προσλήψεις, και έρχονται να διαψεύσουν τον κ. Τσίπρα και όσα είπε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης» επισημαίνει ο κ. Βρούτσης.