Τα πολιτικά μηνύματα για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Τα πολιτικά μηνύματα για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί στην αντιφασιστική πορεία σήμερα στις 17:30

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη, Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι.Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί στην αντιφασιστική πορεία σήμερα στις 17:30, στο Κερατσίνι και τα κόμματα εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Η μνήμη του Παύλου Φύσσα παραμένει ζωντανή

«Πέρασαν κιόλας πέντε χρόνια από την πιο στυγνή εγκληματική ενέργεια της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, τη δολοφονία του αντιφασίστα ακτιβιστή Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Η μνήμη του Παύλου παραμένει ζωντανή, η στάση ζωής του αποτελεί παράδειγμα για τη νέα γενιά. Η μαζική συμμετοχή στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις των ημερών αποτελεί δημοκρατικό καθήκον.

Τα στοιχεία που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας από τη δίκη της Χ.Α., είναι σοκαριστικά. Η καταδίκη των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής αποτελεί αναγκαίο βήμα για την οριστική επιστροφή τους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Δεν φτάνει όμως αυτό. Ο αγώνας ενάντια στην φασιστική απειλή, στον οποίο είχε στρατευθεί ολόψυχα ο νεαρός καλλιτέχνης, πρέπει να είναι καθημερινός, διαρκής και πολύμορφος».

Δήλωση του τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΝΔ Ν. Παναγιωτόπουλου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ πρόσθεσε: «Ως εκ τούτου, γεννά εύλογες υποψίες η αναιτιολόγητη καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς σήμερα συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ακόμη δεν έχει αποδοθεί Δικαιοσύνη. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλουν σήμερα κιόλας να εξηγήσουν στους πολίτες τα αίτια αυτής της πρωτοφανούς καθυστέρησης σε μια δίκη που θα είχε πια ολοκληρωθεί σε κάθε ευνομούμενο κράτος».

«Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεργάστηκαν με τη Χρυσή Αυγή για να ρίξουν την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εργαλειοποιώντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ αποπειράθηκαν μαζί της να επιβάλουν και την απλή αναλογική», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος.

ΚΙΝΑΛ: Σεβασμός στη μνήμη του Παύλου Φύσσα-Ενωμένοι, απέναντι στους φασίστες

Τη συμπαράστασή της στη μητέρα του δολοφονηθέντα Παύλου Φύσσα εξέφρασε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ζητώντας ενότητα από όλους για την αντιμετώπιση φασιστικών ενεργειών.

Συγκεκριμένα, η κ. Γεννηματά δήλωσε: «Στεκόμαστε σήμερα με σεβασμό στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Όλη η δημοκρατική Ελλάδα στο πλευρό τής οικογένειάς του. Αυτή η μάνα δεν είναι μόνη. Όλοι μαζί, ενωμένοι, απέναντι στους φασίστες. Δίκη και καταδίκη της ηγεσίας και των στελεχών της Χρυσής Αυγής. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος».

ΚΚΕ: Πέντε χρόνια μετά, οι ναζιστές της Χ.Α. κυκλοφορούν ελεύθεροι

«Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δίκη - και γι' αυτό, αλλά και για τα άλλα εγκλήματά τους - δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και οι ναζιστές της Χ.Α. κυκλοφορούν ελεύθεροι παρά το πλήθος των συντριπτικών στοιχείων, που αποδεικνύουν το ναζιστικό - εγκληματικό χαρακτήρα αυτού του μορφώματος» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

«Όλα αυτά τα χρόνια έγινε ακόμη πιο φανερό στο λαό και τη νεολαία ότι τέτοιες φασιστικές αντιδραστικές δυνάμεις, είναι προϊόντα του σάπιου συστήματος, που τους αξιοποιεί με διάφορους τρόπους. Αποθρασύνονται απ' την αντικομμουνιστική ιδεολογία και πρακτική της ΕΕ, στηρίζονται από τμήματα του κεφαλαίου και ιμπεριαλιστικά κέντρα, που δε διστάζουν ακόμη και να στηρίξουν τέτοιες δυνάμεις, για την προώθηση των σχεδιασμών τους (π.χ. Ουκρανία)» επισημαίνει το ΚΚΕ, προσθέτοντας «πάνω απ' όλα, αυτές οι δυνάμεις αξιοποιούνται απ' το σύστημα, έτσι ώστε η δυσαρέσκεια και η οργή απ' την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, να εγκλωβίζονται στο ρατσισμό και το φασισμό, για να μένει στο απυρόβλητο ο πραγματικός αντίπαλος».

«Γι' αυτό το λόγο 5 χρόνια μετά πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας, όχι μόνο για την απομόνωσή τους, αλλά και για την ανατροπή του συστήματος, που τους γεννά και τους θρέφει» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.