Χριστοδουλοπούλου: Όλοι εξαρτούν την επιβίωσή τους από την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Χριστοδουλοπούλου: Όλοι εξαρτούν την επιβίωσή τους από την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτό το σύνδρομο έχει γίνει ψύχωση»

Η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, σε συνέντευξή της στον ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο» μίλησε για «ορφάνια σε συμμαχίες», σημειώνοντας ότι, «δυστυχώς, όλοι εξαρτούν την επιβίωσή τους από την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, είτε ο Μητσοτάκης και η Γεννηματά, είτε τα άλλα κόμματα της Αριστεράς».

«Αυτό το σύνδρομο έχει γίνει ψύχωση» είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι «αδυνατούν να κάνουν πολιτική, ευτελίζονται διαρκώς με την κριτική που αναπτύσσουν και που δεν "πατάει" πουθενά, είναι αφορισμοί και καταστροφολογία. Αυτό οδηγεί στην ανυπαρξία συμμάχων για να δώσεις μία τόσο σπουδαία μάχη».

Επεσήμανε επίσης, ότι «ο διάλογος που ανοίγει από την κοινωνία είναι πάντα πολύ πιο ουσιαστικός και ισχυρός, από αυτόν που ανοίγουν τα ΜΜΕ, που εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες».
Απαντώντας για το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, είπε ότι «είναι πεδίο πραγματικά πολύ προκλητικό και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για όλους όσοι θέλουν να προχωρήσουν μπροστά», προσθέτοντας ακόμα, ότι «εμπλέκεται με τους πολιτικούς συσχετισμούς και αυτό το ζήτημα διαμορφώνει αναστολές».

«Πράγματι, δεν αξίζει να κάνεις συνταγματική αναθεώρηση εάν δεν θέσεις το ζήτημα των σχέσεων κράτους και Εκκλησίας, μόνο και μόνο για να αλλάξεις το άρθρο 86 για τη δίωξη πολιτικών προσώπων, υπουργών κ.τ.λ.», υπογράμμισε.

Όπως είπε, «αν η συνταγματική αναθεώρηση μείνει μία πρωτοβουλία "από τα πάνω", δεν θα είναι αυτό που μας αξίζει. Γιατί αναθεωρήσεις δεν γίνονται κάθε μέρα». Έθεσε δε ως προϋπόθεση την ύπαρξη μιας κοινωνίας ζωντανής, με «διανοούμενους που καταθέτουν προτάσεις, ανθρώπους και συλλογικότητες που μέσα από τα βιώματά τους μπορούν να διαμορφώσουν αιτήματα».