Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν τρομοκρατείται, δεν φιμώνεται και δεν φοβάται

Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν τρομοκρατείται, δεν φιμώνεται και δεν φοβάται

Εξήγγειλε μείωση του συντλεστή ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση των νόμων Κατρούγκαλου και Παρασκευόπουλου

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε, ότι επιχειρεί να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τ/σ Alpha, αναφερόμενος στην υπόθεση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Σοφίας Ζαχαράκη.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε, ότι δεν υπήρχε ανάγκη να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου σε βάρος της κ. Ζαχαράκη και προσέθεσε ότι «ο κ. Βαξεβάνης είναι απόλυτα ταυτισμένος με τον κ. Τσίπρα και επίσημος λασπολόγος της κυβέρνησης». «H ΝΔ δεν θα αφήσει αναπάντητη καμία επίθεση» τόνισε και συμπλήρωσε ότι «δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή του τόπου. Δεν λύνονται αυτού του είδους οι αντιπαραθέσεις με συλλήψεις και διαδικασία του αυτοφώρου. Στόχος είναι να φιμωθεί η αντιπολίτευση. Η ΝΔ δεν τρομοκρατείται, δεν φιμώνεται και δεν φοβάται. Θα υπερασπιστώ τόσο την οικογένειά μου, όσο και τα στελέχη μας».

Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ τόνισε, ότι έχει κατατεθεί εδώ και 2 χρόνια, έχοντας ως βασικό στόχο τη μείωση της φορολογίας και τη στήριξη των κόπων των Ελλήνων, αλλά και την ίδια την οικονομία. Επιτέθηκε δε στον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι στην επικείμενη ΔΕΘ θα «τάξει πολλά περισσότερα» από αυτά που είχε τάξει ύψους 12 δισ. ευρώ, πριν εκλεγεί το 2015. «Όμως τον κ. Τσίπρα δεν τον πιστεύει ο ελληνικός λαός. Θα τάξει ακόμη περισσότερα, γιατί ξέρει, ότι θα χάσει (σ.σ.: στις εκλογές)» είπε. Εξήγγειλε δε, ότι η ΝΔ θα προχωρήσει σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από το 20% στο 15% σε βάθος τετραετίας, ενώ θα καταργήσει τον «Νόμο Κατρούγκαλου».

Όσον αφορά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, επεσήμενε ότι η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει από την κρίση, ούτε έχει ξεπεράσει τα προβλήματά της και ότι η έξοδος από το πρόγραμμα ήταν τυπική. «Η Ελλάδα με 4,5% επιτόκιο δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές» είπε και πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει προσωπική ευθύνη για την αποτυχία του προγράμματος. Βγήκαμε από το μνημόνιο, αλλά έχουμε βαριές μεταμνημονιακές υποχρεώσεις». Έσπευσε δε να τονίσει, ότι «δικός μας στόχος είναι η χώρα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών και θα το πράξουμε, εάν μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός».

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε, ότι η κυβέρνησή του δεν θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους, αλλά ότι θα σταματήσει τις αθρόες προσλήψεις συμβασιούχων, ενώ οι προσλήψεις στις οποίες θα προχωρήσει, θα γίνουν με βάση το που έχει ανάγκη το δημόσιο, με προτεραιότητα στην Υγεία και την Παιδεία. Αναφερόμενος δε στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έκανε λόγο για «πρωτοφανή ανευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση προσεγγίζει θέματα, που αφορούν στο μέλλον των παιδιών μας» και συμπλήρωσε ότι «ο κ. Γαβρόγλου με την πρόταση του πλήττει το αδιάβλητο των εξετάσεων».

όσον αφορά στο Σκοπιανό, επανέλαβε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ωστόσο, ότι εάν αυτή έχει κυρωθεί από την τρέχουσα Βουλή θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της χώρας. «Εάν η συμφωνία κυρωθεί, θα πρέπει να είμαι έντιμος, δεν έχουμε μεγάλα περιθώρια ελιγμών» είπε και συμπλήρωσε ότι «εάν δεν κυρωθεί όμως, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα ώστε να αλλάξουμε όλα τα προβληματικά σημεία της».