Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τον ανασχηματισμό

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τον ανασχηματισμό

Πυρά κατά του κυβερνητικού ανασχηματισμού εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση

Πυρά κατά του κυβερνητικού ανασχηματισμού εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Όπως τόνισαν, με τον ανασχηματισμό δεν άλλαξε η βασική εικόνα της κυβέρνησης.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των κομμάτων:

ΝΔ: Άλλαξε ο Μανωλιός...

Κριτική στην κυβέρνηση για τον ανασχηματισμό από τη ΝΔ, με τη Μαρία Σπυράκη να τονίζει πως ο πραγματικός ανασχηματισμός θα είναι οι εκλογές.

Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζει, πως «τόση αναμονή, τόσος ντόρος, τόση αναστάτωση για να αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς. Ευτυχώς δεν αργεί ο μόνος πραγματικός ανασχηματισμός, που χρειάζεται η χώρα. Οι εκλογές. Για να δείξουν οι πολίτες στον κ. Τσίπρα το δρόμο από το Μαξίμου στην Κουμουνδούρου» καταλήγει στη δήλωσή της.

ΚΙΝΑΛ: Κυβέρνηση απελπισίας και πανικού

Για «κυβέρνηση απελπισίας και πανικού» κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Ως φαίνεται το αντιδεξιό προφίλ της μετά τους κ.κ. Καμμένο, Παπαγγελόπουλο ενισχύεται και με την κα Παπακώστα. Ό, τι και να κάνουν έχουν πια τελειώσει. Αυτή είναι η τελευταία Κυβέρνηση μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες» καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.

ΚΚΕ: Είναι όλοι δοκιμασμένοι στην αντιλαϊκή πολιτική

«Το νέο κυβερνητικό σχήμα του κ. Τσίπρα, ένα κράμα παλιών και νέων, όλων δοκιμασμένων στην αντιλαϊκή πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχει συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο: Το “μεταμνημονιακό μνημόνιο” και τα μέτρα που αυτό φέρνει. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται ούτε να αποπροσανατολίσει ούτε να εκτονώσει τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια του λαού μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ποτάμι: Όταν δεν έχεις πυξίδα καταλήγεις να διαβάζεις παλιούς πολιτικούς καταλόγους

«Όταν δεν έχεις πυξίδα, όταν δεν έχεις σχέδιο και πρόταση για τη χώρα, τότε καταλήγεις να διαβάζεις παλιούς πολιτικούς καταλόγους για να βρεις τους υπουργούς σου. Η χώρα δεν θα πάει μπροστά με μια κυβέρνηση παρωχημένης αριστεράς, ψεκασμένης ακροδεξιάς, με γαρνιτούρα λαϊκής δεξιάς και ολίγη από παλιούς υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Μια ομάδα που θα προσθέσει προβλήματα στη χώρα αντί να αφαιρέσει» τονίζει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Ένωση Κεντρώων: Ο ανασχηματισμός απογοήτευσε και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ανασχηματισμός απογοήτευσε ακόμη και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να θίξει τα κομματικά του κάστρα, ενώ τα ανοίγματα που έκανε είναι μηδαμινής αξίας χωρίς κανένα αντίκρυσμα. Είναι μια κυβέρνηση με πορεία προς την οριστική της δύση» επισημαίνει η ΈΝωση Κεντρώων.

ΛΑΕ: Ομάδα που χάνει δεν την αλλάζεις

«Για τον ανασχηματισμό του Αλέξη Τσίπρα ταιριάζει, μάλλον, η φράση: "Ομάδα που χάνει δεν την αλλάζεις. Απλώς την συγκροτείς ακόμα Πασοκοδεξιότερα"» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Προσθέτει ότι «ένας τελειωμένος πρωθυπουργός έδωσε με τον ανασχηματισμό την χαριστική βολή σε μια κυβέρνηση που ήδη έπνεε τα λοίσθια» και τονίζει: «Οι πολιτικές εξελίξεις από εδώ κι εμπρός αναμένονται ραγδαίες και η μόνη διέξοδος που έχει η χώρα είναι μια μεγάλη και ριζοσπαστική προοδευτική ανατροπή συνολικά ενός σάπιου και παρηκμασμένου πολιτικού κατεστημένου, το οποίο συνεχώς ανακυκλώνει τα φθαρμένα μνημονιακά υλικά του».