Τον Πάνο Σκουρλέτη προτείνει για γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

Τον Πάνο Σκουρλέτη προτείνει για γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «τώρα στην αυγή της νέας εποχής, πιστεύω ότι το κόμμα μας χρειάζεται μια ακόμη ώθηση, ένα ακόμη παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αφοσίωσης»

Ο Πάνος Σκουρλέτης είναι η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, το κόμμα είναι προτεραιότητα, αναπόσπαστο κομμάτι στην προσπάθεια για ενίσχυση της πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας, γι' αυτό και, όπως είπε, προτείνει τον Πάνο Σκουρλέτη για να αναλάβει τα ηνία. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον μέχρι πρότινος γραμματέα, Πάνο Ρήγα, για την «αναντικατάστατη συμβολή» του.

«Σε αυτή τη διαδρομή η συμβολή του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Πάνου Ρήγα ήταν αναντικατάστατη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ευχαριστώντας τον «γιατί αυτά τα τρία χρόνια που βρίσκεται στη θέση του Γραμματέα, επέδειξε ήθος, ανιδιοτέλεια και ουσιαστική συνεισφορά στο κοινό μας σχέδιο». Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητα «ότι θα είναι το ίδιο παραγωγικός και από το νέο, μετερίζι της μάχης».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «τώρα στην αυγή της νέας εποχής, πιστεύω ότι το κόμμα μας χρειάζεται μια ακόμη ώθηση, ένα ακόμη παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αφοσίωσης».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι τα μέλη χρειάζονται ένα ισχυρό μήνυμα, «ότι το κόμμα για μας είναι προτεραιότητα. Ότι το κόμμα για μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην προσπάθεια για την ενίσχυση της πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας. Και ότι κανένα αξίωμα κυβερνητικό ή όποιο άλλο δεν έχει για μας μεγαλύτερη αξία από αυτά τα αξιώματα που προσδιορίζονται από τη συλλογική μας βούληση και τη συλλογική κομματική μας λειτουργία». Γι' αυτούς τους λόγους, ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας, αποφάσισε να προτείνει στην ΚΕ να εκλέξει ως επόμενο Γραμματέα «τον σύντροφο τον Πάνο τον Σκουρλέτη».