Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος η πάταξη της ανεργίας και η στήριξη της εργασίας

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος η πάταξη της ανεργίας και η στήριξη της εργασίας

Βασικό ζητούμενο στη νέα περίοδο είναι η υλοποίηση ενός συνεκτικού πολιτικού σχεδίου

Σε θέματα στρατηγικού κυρίως χαρακτήρα για την επόμενη περίοδο επικεντρώθηκε η σημερινή τρίωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συζήτηση που διεξήχθη σε καλό κλίμα είχε ως κύριο αντικείμενο τα δεδομένα της νέας περιόδου και τα αυξημένα καθήκοντα που αυτή δημιουργεί.

Ανάλογη συζήτηση αναμένεται τη Δευτέρα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής «προκειμένου το κόμμα να καταστεί αντίστοιχο των προσδοκιών του κόσμου και να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες αυτής της νέας φάσης», όπως τόνισαν οι πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επεσήμαναν επιπλέον ότι οι αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί στη λειτουργία του κόμματος, πρέπει να διορθωθούν και το κόμμα πρέπει να ισχυροποιηθεί ώστε να μπορέσει με μεγαλύτερη δύναμη να δώσει τις μάχες της επόμενης περιόδου.

Κατά τη συνεδρίαση εξετάστηκε και η πολιτική συγκυρία, η στρατηγική των υπόλοιπων κομμάτων, δεδομένου ότι το 2019 είναι μια χρονιά με πολλές αναμετρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρείται επιβεβλημένη και η ισχυροποίηση του κόμματος στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων και πόσο έντονες και εμφανείς έχουν γίνει οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν ότι βασικό ζητούμενο στη νέα περίοδο είναι η υλοποίηση ενός συνεκτικού πολιτικού σχεδίου που αφορά την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ενίσχυση των εργαζόμενων, τη στήριξη της μισθωτής εργασίας, τις θεσμικές αλλαγές και συγκεκριμένες πολιτικές για τη νεολαία.