Οι τέσσερις βασικοί τομείς ανακούφισης των οικονομικά ασθενέστερων

Οι τέσσερις βασικοί τομείς ανακούφισης των οικονομικά ασθενέστερων

Επίσκεψη Κουβέλη στο στρατιωτικό εργοστάσιο που κατασκευάζει ρούχα και άρβυλα

Το Χημείο του Στρατού και το εργοστάσιο 700 ΣΕ, που κατασκευάζει στρατιωτικό ρουχισμό και άρβυλα επισκέφτηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας  Φώτης Κουβέλης.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης, είναι η αναβάθμιση του Στρατιωτικού Εργοστασίου(700 ΣΕ), το οποίο παράγει και διαθέτει  πολλά είδη πρώτης ανάγκες για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό που θα γίνουν στο 700 ΣΕ, εντάσσονται  αφενός στην ενίσχυση της αυτάρκειας σε βασικά είδη εξοπλισμού για το στρατιωτικό προσωπικό της χώρας και αφετέρου  στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης, με την ενίσχυση και των βιομηχανικών μονάδων παραγωγής.

Ο υπουργός μιλώντας στο προσωπικό τόνισε μεταξύ άλλων πως βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση των αδικιών που υπέστησαν οι άνθρωποι της  εργασίας.

«Οι παρεμβάσεις μας θα αφορούν σε τέσσερις βασικούς τομείς, με κύριο στόχο την ανακούφιση των  οικονομικά ασθενέστερων:

  • Στην αύξηση του κατώτατου μισθού,
  • Στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων,
  • Στη σταδιακή αύξηση μισθών και παροχών που μειώθηκαν με βίαιο τρόπο και
  • Στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών δομών πρόνοιας, που για εμάς, αποτελούν βασικό εργαλείο και μέσο για την κοινωνική δικαιοσύνη, για τη δίκαιη ανάπτυξη  και για τη δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου» δήλωσε χαρακτηριστικά.