Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τη μεταγωγή Ξηρού

Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τη μεταγωγή Ξηρού

«Σε καμία σοβαρή αστική δημοκρατία τα κόμματα δεν αντιδικούν για μεταγωγές κρατουμένων» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπολύει η ΝΔ για τη μεταγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού από τις φυλακές Κορυδαλλού. «Σε καμία σοβαρή αστική δημοκρατία τα κόμματα δεν αντιδικούν για μεταγωγές κρατουμένων» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς «η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιδεικνύει συστηματικά στοργή στους τρομοκράτες δολοφόνους, προκαλώντας τις οικογένειες των θυμάτων τους, αλλά και το κοινό περί Δικαίου αίσθημα» και συμπληρώνει: «Μια κυβέρνηση ανίκανη και κυνική, που δεν μπορεί να προσφέρει στοιχειώδη ασφάλεια στους Έλληνες, φροντίζει ώστε οι τρομοκράτες να αποφυλακιστούν μια ώρα αρχύτερα».

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών

«Η ΝΔ προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών για ακόμα μια φορά. Σε καμία σοβαρή αστική δημοκρατία τα κόμματα δεν αντιδικούν για μεταγωγές κρατουμένων, όποιοι κι αν είναι αυτοί» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Τουλάχιστον σταμάτησε να συνδέει τις μεταγωγές με τις φονικές πυρκαγιές. Θα το χαρακτηρίζαμε και πρόοδο για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Προτείνουμε στον κ. Κ. Μητσοτάκη να θέσει υποψηφιότητα για φύλακας»

Απάντηση στην Νέα Δημοκρατία και στον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη δίνει με ανακοίνωσή του και  το υπουργείο Δικαιοσύνης.  «Χθες η ΝΔ «αγωνιούσε» για τη μεταγωγή ενός κρατούμενου σε αγροτική φυλακή. Σήμερα για τη μεταγωγή ενός άλλου σε κλειστή. Μάλλον προσπαθεί να υποκαταστήσει το θεσμοθετημένο όργανο της Πολιτείας για τις μεταγωγές. Η κατάντια της δεν έχει όριο. Προτείνουμε στον κ. Κ. Μητσοτάκη να θέσει υποψηφιότητα για φύλακας ώστε να ασχολείται με τα κελιά των κρατουμένων. Ως τότε, ας συνηθίσει στην ιδέα της ισορροπημένης αντεγκληματικής πολιτικής της Κυβέρνησης με όρους κράτους δικαίου, ασφάλειας και ανθρωπισμού».