Κουμουτσάκος: Έκαναν την Ελλάδα μεσίστια χώρα

Κουμουτσάκος: Έκαναν την Ελλάδα μεσίστια χώρα

Ο τομεάρχης της ΝΔ υποστηρίζει, ότι η χώρα έχει επείγουσα ανάγκη πολιτικής αλλαγής

«Η τραγική 23 Ιουλίου του 2018 θα στοιχειώνει αυτήν την κυβέρνηση έως την τελευταία ημέρα τής, ούτως ή άλλως, τραυματικής θητείας της» τονίζει σε συνεντευξή του στο ΑΠΕ ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος επισημαίνει, ότι «οι 99 νεκροί, το πένθος και η καταστροφή εξαιτίας καταφανούς και απαράδεκτης ανικανότητας, απαιτούν κάτι πολύ περισσότερο από μια προκλητικά καθυστερημένη παραίτηση και μια κενή περιεχομένου ανάληψη πολιτικής ευθύνης». Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, «είναι απίστευτο το θράσος ανθρώπων που γέμισαν την Ελλάδα με μεσίστιες σημαίες, να κατηγορούν άλλους για τη δική τους μνημειώδη ανεπάρκεια στη διαχείριση της κρίσης».

«Τα υπαρκτά σφάλματα του χθες δεν είναι άλλοθι για την απόλυτη ανικανότητα του σήμερα. Οι ευθύνες τους ξεπερνούν την τελευταία τραγωδία. Έκαναν την Ελλάδα μεσίστια χώρα» τονίζει χαρακτηριστικά. Υποστηρίζει δε, ότι «οι τελευταίες τραγικές ημέρες και οι ακόμα τραγικότεροι χειρισμοί δημιούργησαν ένα αγεφύρωτο ψυχολογικό χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και πολιτών» και συμπληρώνει ότι «η χώρα έχει επείγουσα ανάγκη πολιτικής αλλαγής».

Όσον αφορά στο τέλος του ελληνικού προγράμματος μετά από 8 χρόνια στις 20 Αυγούστου, ο κ. Κουμουτσάκος υποστηρίζει, ότι «η έξοδος αυτή από το πρόγραμμα δεν είναι είσοδος στην ελευθερία και στην ευημερία, όπως ψευδώς προβάλλει η κυβερνητική προπαγάνδα». Προσθέτει δε, ότι «εκείνοι που το επικαλούνται, είναι οι ίδιοι που έχουν δεσμεύσει τη χώρα σε μέτρα 5 δισ. ευρώ για τα επόμενα χρόνια και σε θηριώδη υπερπλεονάσματα για περισσότερο από 40 χρόνια, με ταυτόχρονη αυστηρή τριμηνιαία επιτήρηση. Αυτή η προοπτική με τους ίδιους ανθρώπους να κυβερνούν τη χώρα, με εμμονές, ανικανότητα και με μόνη επένδυση, την επένδυση στο διχασμό, δεν συνιστά αφετηρία για κάτι καλύτερο».

Όσον αφορά στο Σκοπιανό, ο κ. Κουμουτσάκος ουσιαστικά εύχαται ο γειτονικός λαός να υπερψηφίσει στο δημοψήφισμα την αποδοχή της συμφωνίας με την Ελλάδα, λέγοντας ότι «εάν αυτό το ισχυρότατο κίνητρο δεν αποδειχθεί ικανό για να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας, τότε θα αποδειχθεί περίτρανα ότι ο εθνικισμός του δήθεν "μακεδονισμού" των γειτόνων μας είναι βαθιά ριζωμένος, αξεπέραστος και επομένως, επικίνδυνος για τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής».