«Μαχόμαστε υπέρ πίστεως και πατρίδος και αυτό μας κάνει ανίκητους»

«Μαχόμαστε υπέρ πίστεως και πατρίδος και αυτό μας κάνει ανίκητους»

Τελετή αποκαλυπτηρίων του αεροσκάφους NORATLAS «ΝΙΚΗ 4» στον «Τύμβο της Μακεδονίτισσας»

Έναν έντονα συγκινησιακό χαιρετισμό απύηθηνε στην τελετή αποκαλυπτηρίων του αεροσκάφους NORATLAS «ΝΙΚΗ 4» στον «Τύμβο της Μακεδονίτισσας» στη Λευκωσία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Παρουσία του προέδρου της Κύπρου ο έλληνας υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στο νησί της Ρω κάναμε την πρώτη μας επίσκεψη μετά το μνημόσυνο του Μπικάκη. Ο καταδρομέας διοικητής της φρουράς του νησιού μου παραδίδει τη σημαία που κατέβηκε από τον ιστό και μου λέει «Κύριε Υπουργέ, σας παραδίδω τη φθαρμένη σημαία από τον ιστό της Ρω και σας υπόσχομαι ότι όσο υπάρχει έστω και ένας ζωντανός ανάμεσά μας αυτή η σημαία δεν θα υποσταλεί ποτέ».

Πρόσθεσε δε: «Κάθε μέρα, κ. Πρόεδρε, τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, πολλές φορές και πέντε και έξι φορές την ημέρα, στο κινητό μου τηλέφωνο έρχεται μήνυμα του Αρχηγού της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Δύο τουρκικά αεροπλάνα, τέσσερα, έξι, οκτώ, παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας: «Είσοδος από Λήμνο. Κύριε Υπουργέ είμαστε στον αέρα». Η υπόσχεσή τους πραγματοποιείται μέχρι σήμερα αδιαλείπτως, μέρα - νύχτα, χειμώνα - καλοκαίρι: «Εμείς θα προσγειωνόμαστε τελευταίοι».

Κατέληξε δε τονίζοντας: «Σας διαβεβαιώνω κύριοι κυβερνήτες και πληρώματα των NORATLAS ότι όλοι οι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας συνεχίζουν τη δική σας παράδοση, γι’ αυτό ποτέ κανείς δεν θα μπορέσει να απειλήσει τον Ελληνισμό. Είμαστε οι μόνοι που μαχόμαστε υπέρ πίστεως και πατρίδος και αυτό μας κάνει ανίκητους».