Χατζηδάκης: Να βαφτίσουμε «Πιέρ Μοσκοβισί» το 4ο μνημόνιο

Χατζηδάκης: Να βαφτίσουμε «Πιέρ Μοσκοβισί» το 4ο μνημόνιο

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έβαλε κατά του Ευρωπαίου Επίτροπου για τα περί εξόδου από τα μνημόνια

«Πυρά» κατά του Ευρωπαίου Επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, για τις δηλώσεις του πρώτου περί οριστικής εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια, σε εκδήλωση προς τιμήν του ευρωπαίου αξιωματούχου στο Κοινοβούλιο.

Ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε από τον παριστάμενο Επίτροπο, να ξεκαθαρίσουν οι θεσμοί, αν είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν με την ελληνική κυβέρνηση, να μην εφαρμοστεί ο ψηφισμένος νόμος για την περικοπή των συντάξεων, όπως διαρρέουν κυβερνητικά στελέχη. «Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για τους συνταξιούχους… Αν κύριε επίτροπε, μάς πείτε ότι η συμφωνία θα ακυρωθεί, όπως και άλλες διεθνείς συμφωνίες της χώρας μας, εμείς θα διαμορφώσουμε ανάλογα το πρόγραμμά μας» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει να μάς το πείτε και το ξεκαθαρίζω προς κάθε κατεύθυνση».

«Εμείς ως αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να γνωρίζουμε», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, «γιατί διαμορφώνουμε το πρόγραμμα μας με βάση την τήρηση των διεθνών συμφωνιών». Υποστήριξε ακόμη, ότι «η συμφωνία αυτή (σ.σ. στο Eurogroup) δεν είναι καθόλου ανώδυνη για τους πολίτες, αφού έχει περικοπή συντάξεων, περικοπή αφορολόγητου και υψηλά πλεονάσματα… Σε αντάλλαγμα έχουμε το μαξιλάρι για την έξοδο στις αγορές. Από την μία έχουμε λεφτά και από την άλλη υποχρεώσεις και εποπτεία. Τα ίδια είχαμε και στο πρώτο και στο δεύτερο και στο τρίτο μνημόνιο. Μπορούμε να το βαφτίσουμε Πιέρ, Ευκλείδη, Κωστή, οι πολίτες ξέρουν όμως, ότι είναι τέταρτο μνημόνιο» επέμεινε ο Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας εμμέσως στον Πιερ Μοσκοβίσι.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φόρτωσε τη χώρα με πολλά δισ. ευρώ. Δεν μηδενίζω ούτε τις προσπάθειες των ευρωπαϊκών θεσμών, ούτε την πρόσφατη συμφωνία για το χρέος, η οποία δεν είναι ανώδυνη» ανέφερε. Σημειώνεται, ότι ο νόμος για την περικοπή της συντάξεων είναι προγραμματισμένος να εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2019, ενώ η μείωση του αφορολόγητου από την 1η Ιανουαρίου 2020.