Ο Νίκος Βούτσης ζήτησε την παραίτηση Καμμένου

Ο Νίκος Βούτσης ζήτησε την παραίτηση Καμμένου

Ο πρόεδρος της Βουλής επικαλείται το άρθρο 6 του κανονισμού και ζητά από τον ανεξάρτητο βουλευτή να εγκαταλείψει τη θέση του αντιπροέδρου του Σώματος

Την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής ζήτησε από τον ανεξάρτητο βουλευτή ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες στη Βουλή, ο κ. Βούτσης εξήγησε πως βάσει του άρθρου 6 του κανονισμού της Βουλής, ο κ. Καμμένος, ως ανεξάρτητος βουλευτής, δεν μπορεί να κατέχει πλέον τη θέση του αντιπροέδρου.

«Καλώ δημοσίως και πάλι τον κ. Καμμένο, με βάση και τη συζήτηση που έγινε στη Διάσκεψη των Προέδρων, όπου δεν υπήρξε από πουθενά άλλη άποψη, με ευπρέπεια να βρεθεί ενώπιον του ευθυνών του και να μην επιβαρύνει τη βουλή με πολιτικού τύπου μομφή. Θα ήταν απολύτως λάθος» είπε ο κ. Βούτσης.

Χαρακτήρισε «θετική πρόκληση» τη σύσταση αυτή προς τον κ. Καμμένο και επέμεινε ότι «ο ίδιος γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, γνωρίζει ότι δεν πρέπει να επιμείνει σε πρόταση μομφή και γνωρίζει ότι πρέπει να παραιτηθεί».

«Πρέπει ο κ. Καμμένος να αναλάβει τις ευθύνες του σ΄ ένα ζήτημα ξεκάθαρο και οφθαλμοφανές. Δεν είναι σωστό η Βουλή να κάνει μια τέτοια διαδικασία, για ένα θέμα 100% κανονιστικό και να εξελιχθεί μια άλλη διαδικασία πολιτικής συζήτησης. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό» σημείωσε ο πρόεδρος του Σώματος και πρόσθεσε: «Θα ήταν απολύτως λάθος τού κ. Καμμένου να το επιτρέψει αυτό. Όταν δεν είναι σε κόμμα ένας βουλευτής, δεν μπορεί να είναι αντιπρόεδρος. Δεν υπάρχει περίπτωση, ανεξάρτητος βουλευτής, πόσω μάλλον επειδή άλλαξε στάση, να παραμείνει αντιπρόεδρος. Αν υπήρχε διασταλτική ερμηνεία στον Κανονισμό της Βουλής, θα μπορούσε να το κάνει. Όμως, ο κανονισμός, όπως μάλιστα τροποποιήθηκε, είναι πολύ σαφής. Δεν είναι καλό, δεν είναι σωστό να επιμένει ότι θα παράμεινει αντιπρόεδρος και να του γίνει μομφή γι άλλους λόγους. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό στη Βουλή».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βουλής έκανε γνωστό ότι ο κ. Καμμένος του είχε αποστείλει sms, με το οποίο του δήλωνε ότι θα παραιτηθεί μία ώρα πριν ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του. «Προς τι λοιπόν η πρόκληση αυτή; Μία ώρα πριν την ανεξαρτητοποίηση του μου είχε στείλει sms ότι θα παραιτηθεί. Στη Διάσκεψη των Προέδρων λοιπόν ανέλαβα, ως όφειλα, την πρωτοβουλία και έθεσα το ζήτημα του κ. Καμμένου, ώστε να διαμορφωθεί μια κοινή αντίληψη για αυτό» είπε ο κ. Βούτσης.

Ο κ. Καμμένος, πάντως, δεν έχει ανακοινώσει τις προθέσεις του, μετά τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.