Βαριές καταγγελίες Καμμένου για εκφοβισμό και απόπειρα κατάλυσης πολιτεύματος

Βαριές καταγγελίες Καμμένου για εκφοβισμό και απόπειρα κατάλυσης πολιτεύματος

Ο πρόεδρος του κόμματος της συγκυβέρνησης καταγγέλλει και απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος

Σοβαρότατες καταγγελίες εκτόξευσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, για τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ όσο και στις φήμες που κυκλοφορούν για αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και του πολιτεύματος.

«Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να φυλλορροήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και καταγγέλλει εκφοβισμό στελεχών του κόμματος.

Επιπλέον, κατήγγειλε απόπειρα «κατάλυσης του πολιτεύματος». Μάλιστα ζήτησε, με ομόφωνη απόφαση του κόμματός του, διερεύνηση του ζητήματος με εμπλοκή του εισαγγελέα. «Δίνουμε τα κινητά μας τηλέφωνα στη διάθεση της δικαιοσύνης για να αποδειχθεί ποιος προσπαθεί, σε συνέχεια αυτών που ειπώθηκαν και μέσα στη Βουλή, να καταλύσει το πολίτευμα» είπε ο κ. Καμμένος καλώντας τη Δικαιοσύνη να παρέμβει. Ο κ. Καμμένος ανέφερε πως «είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης τα κινητά τηλέφωνα των μελών των ΑΝΕΛ ώστε αν ελεγχθούν τα απειλητικά sms και e-mail».

«Γιατί περί καταλύσεως του πολιτεύματος πρόκειται, η προσπάθεια αυτή που γίνεται, για εκφοβισμό ενός δημοκρατικού κινήματος. Η πρόταση της ΝΔ για πτώση της κυβέρνησης την προηγούμενη εβδομάδα, είχε στόχο τους ΑΝΕΛ. Η πρόταση δεν συμφωνούσε τη συμφωνία ή το σχέδιο συμφωνίας που υπεγράφη στις Πρέσπες. Είχε στόχο τους Ανεξάρτητους Έλληνες, προκειμένου να μην προχωρήσει η πολιτική της κυβέρνησης και να μην φτάσουμε στην αυριανή ημέρα, δηλαδή της συνεδρίασης του Eurogroup και της εξόδου της χώρας από την περίοδο των μνημονίων» είπε.

«Τα ίδια ακριβώς έλεγαν και το 2012 όταν ο λαός μας ξανάστειλε στη Βουλή, τα ίδια λένε και σήμερα. Θέλω να είναι όμως ξεκάθαροι, ότι αυτού του είδους η προπαγάνδα η οποία γίνεται σε βάρος των ΑΝΕΛ δεν θα μείνει αναπάντητη» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόταση δυσπιστίας είχε στόχο τους ΑΝΕΛ, προκειμένου να μην προχωρήσει η πολιτική της κυβέρνησης.

Όπως είπε, ακόμη, έχει συμφωνήσει με τον κυβερνητικό εταίρο, ΣΥΡΙΖΑ, ψηφοφορία με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, για να περάσει από την ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών για την μετονομασία της ΠΓΔΜ σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

«Η κύρωση της συμφωνίας αυτής θα απαιτήσουμε να έχει τον αριθμό των 180 βουλευτών»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατέστησε σαφές ότι «στο σχέδιο συμφωνίας που υπεγράφη στις Πρέσπες, οι ΑΝΕΛ έχουμε πει ένα μεγάλο "όχι" από της ιδρύσεώς μας», και προσέθεσε: «Η συμφωνία αυτή, το σχέδιο συμφωνίας δεν έχει κανένα νομικό αποτέλεσμα, όπως προσπαθούν να διαδώσουν μέσω των ΜΜΕ, ιδίως εκείνοι που έχουν παραχωρήσει τον όρο "Μακεδονία" πολύ πιο πριν, ιδίως η ΝΔ που με επίσημες δηλώσεις του προέδρου της μιλάει για erga omnes και σύνθετη ονομασία, το ΠΑΣΟΚ που υπέγραψε την Ενδιάμεση Συμφωνία και άλλα κόμματα που έχουν δημιουργηθεί μετά το 2012».

Επισήμανε δε ότι «το συγκεκριμένο σχέδιο δεν ξεκινά καμία διαδικασία χωρίς τέλος για είσοδο του κράτους αυτού στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ, καθώς απόλυτη προϋπόθεση για να προχωρήσει η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος, η Συνταγματική αλλαγή και η κύρωση της συμφωνίας αυτής στη Βουλή των Σκοπίων και της Αθήνας» και υπογράμμισε:.

«Η κύρωση της συμφωνίας αυτής θα απαιτήσουμε να έχει τον αριθμό των 180 βουλευτών».

Βαρύ το κλίμα στους ΑΝΕΛ μετά τη φυγή βουλευτών και στελεχών

Νωρίτερα, συνεδρίασε εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Το κλίμα στους ΑΝΕΛ είναι βαρύ. Σε κάθε περίπτωση, η διαγραφή του Δ. Καμμένου και η αποχώρηση της Μ. Παπαδοπούλου, καθώς και η παραίτηση στελεχών από όλη την Ελλάδα, έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση.