Φασιστικό παραλήρημα από στέλεχος της ΝΔ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Φασιστικό παραλήρημα από στέλεχος της ΝΔ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Φέρεται να προτρέπει σε σπάσιμο καταστημάτων και αυτοκινήτων αριστερών και να απειλεί για «εμφύλιο πόλεμο»

Φασιστικό παραλλήρημα με προτροπές για σπάσιμο καταστημάτων και αυτοκινήτων αριστερών και απειλές για «εμφύλιο πόλεμο» καταγγέλλει το στέλεχος της ΝΔ στο Παγγαίο Καβάλας Χρήστο Πριονίδη ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ο εθνικιστικός κατήφορος και το εμπόριο πατριωτισμού της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, το οποίο τροφοδοτεί τις χυδαιότητες της Χρυσής Αυγής, λαμβάνει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις, αφού εξαπλώνεται και στο στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «πρόσφατο παράδειγμα αποτελούν οι άθλιες δηλώσεις του Δημοτικού Συμβούλου Παγγαίου και τοπικού στελέχους της ΝΔ Χρήστου Πριονίδη, ο οποίος από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή κάλεσε σε πογκρόμ εναντίον των αριστερών, για σπάσιμο των μαγαζιών και των αμαξιών τους και απείλησε με "εμφύλιο πόλεμο", σε ένα κρεσέντο ακροδεξιού και ομοφοβικού λόγου». Σημειώνει δε, ότι «εκτός από τις νομικές συνέπειες που επισείουν τέτοιες φασιστικές δηλώσεις, η χυδαιότητα του στελέχους της ΝΔ προσβάλλει ευθέως όλους τους δημοκρατικούς πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και πρέπει να καταδικαστεί από όλα τα κόμματα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει, ότι «το ακραίο αυτό παραλήρημα βαραίνει πλήρως την ηγεσία της ΝΔ». Καλεί δε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη «να αποπέμψει άμεσα το στέλεχός του, με το οποίο μάλιστα περιχαρής φωτογραφιζόταν και να πάρει έμπρακτα αποστάσεις από τον φασιστικό, εθνικιστικό και ομοφοβικό λόγο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει ακόμη φωτογραφία του καταγγελλόμενου στελέχους της ΝΔ από την προσωπική του σελίδα στο Facebook με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και ηχητικά αποσπάσματα από τις δηλώσεις του εν λόγω στελέχους: