Σχίσμα στο ΚΙΝΑΛ εξαιτίας του Σκοπιανού – Έξοδο κοιτά ο Θεοδωράκης

Σχίσμα στο ΚΙΝΑΛ εξαιτίας του Σκοπιανού – Έξοδο κοιτά ο Θεοδωράκης

Ανοικτή διαφωνία με τη Φώφη Γεννηματα για το θέμα της συμφωνίας

Έκτακτη σύσκεψης σε επίπεδο στελεχών κορυφής αργότερα σήμερα στο Ποτάμι. Στο κίνημα επικρατεί αναβρασμός ενώ ρήξη έχει επέλθει στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής μετά την ανοικτή διαφωνία του Σταύρου Θεοδωράκη με την Φώφη Γεννηματά σχετικά με το Σκοπιανό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξει οριστικό σχίσμα στο ΚΙΝΑΛ, αφού ο κ. Θεοδωράκης αρνείται να συνταχθεί με τη γραμμή που ακολουθεί η κ. Γεννηματά.

Το Σάββατο το βράδυ, πριν την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης, Σ. Θεοδωράκης και Φ. Γεννηματά είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ζήτησε από τον κ. Θεοδωράκη να συνταχθεί με την απόφαση της πλειοψηφίας.

Πολλοί πάντως είδαν ως μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση την καταληκτική φράση του κ. Θεοδωράκη στην ομιλία του στη συζήτηση για την πρόταση μομφής ότι «δεν θα είμαστε βολικοί για κανέναν». «Εμείς όμως αντιπολιτευόμαστε και αντιπολιτευόμαστε ανυποχώρητα και με στοιχεία την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: στη δημόσια διοίκηση, στην παιδεία, στην οικονομία, στους θεσμούς, στη δικαιοσύνη, στην ασφάλεια. Και στους μήνες που θα ’ρθουν θα είμαστε δυναμικά παρόντες στη μάχη για να υπάρξει η πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα. Αλλά σε αυτόν τον αγώνα δεν θα είμαστε βολικοί για κανέναν» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.