Εκτός ΚΟ της Χρυσής Αυγής ο Μπαρμπαρούσης με απόφαση Μιχαλολιάκου

Εκτός ΚΟ της Χρυσής Αυγής ο Μπαρμπαρούσης με απόφαση Μιχαλολιάκου

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος κοινοποίησε στη Βουλή τη διαγραφή του βουλευτή - Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις δηλώσεις περί πραξικοπήματος

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής τέθηκε ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης με επιστολή του γραμματέα του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, προς τον πρόεδρο της Βουλής.

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, λόγω της δηλώσεως του βουλευτού Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, δηλώσεως η οποία βρίσκεται εκτός γραμμής της ΧΑ, αποφάσισα, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου της ΚΟ του κόμματος το εξής: Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης τίθεται εκτός ΚΟ του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή» ανεφέρει ο κ. Μιχαλολιάκος.

Με παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, ο βουλευτής βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης για το αν διέπραξε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος

Νωρίτερα σήμερα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ζήτησε να γίνει πραξικόπημα και να συλληφθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος. «Τα κεφάλια τους στις Πρέσπες» δήλωσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να επισημαίνει, ότι βρισκόμαστε προ μιας προφανούς προσπάθειας κλιμάκωσης, με στόχο την πρόκληση επεισοδίων σήμερα, αύριο και την Κυριακή. Και με τη διαπίστωση ότι η τοποθέτηση του βουλευτή συνιστά ανοιχτή προτροπή για πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος και για επεισόδια σε θυλάκους -αν υπάρχουν- μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Άμεσα η Χρυσή Αυγή πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση.

Δίωξη για εσχάτη προδοσία στη Χρυσή Αυγή ζήτησε νωρίτερα και ο Πάνος Καμμένος.

Ενώ τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε, μετά τις δηλώσεις και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Σταύρος Κοντονής, με αφορμή το κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ, Κ. Μπαρμπαρούσης, προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων.