Στη Βουλή η δικογραφία για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Στη Βουλή η δικογραφία για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Προκειμένου να ελεγχθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του αντιπροέδρου της Ν.Δ., Άδωνι Γεωργιάδη

Το δρόμο για τη Βουλή πήρε η δικογραφία για την υπόθεση που αφορά παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να ελεγχθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  Σταύρος Κοντονής διαβίβασε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής τη δικογραφία που αφορά την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η υπόθεση αφορά 22 «ύποπτες» προσλήψεις που έγιναν την περίοδο 2013-2014 επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη. Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς άσκησε ποινικές διώξεις για την υπόθεση στην οποία φέρονται ως βασικοί πρωταγωνιστές πέντε κορυφαία επιτελικά στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ τα οποία είναι αντιμέτωπα με τα κακουργήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της απιστίας καθώς και δυο υπάλληλοι του Κέντρου που κατηγορούνται για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος. Σύμφωνα με την κατηγορία, για τις προσλήψεις δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα πρόσωπα εμφανίζονται να εργάστηκαν εκτός των σκοπών του ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ πληρώθηκαν από κρατικό χρήμα και όχι από επιχορηγήσεις.