Το Ποτάμι στηρίζει την κυβέρνηση για τη συμφωνία

Το Ποτάμι στηρίζει την κυβέρνηση για τη συμφωνία

«Όχι» είπε ο Στ. Θεοδωράκης στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία σε βάρος της κυβέρνησης για τη συμφωνία για να ονομαστεί η ΠΓΔΜ «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

«Η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ είναι ένα σωστό πρώτο βήμα, ένα πρώτο αναγκαίο βήμα που πρέπει να γίνει» είπε μιλώντας στη Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, αναγνωρίζοντας μεν ότι έχει αδυναμίες που πρέπει να συζητηθούν αλλά όπως είπε όλοι πρέπει να κινηθούν πέρα από κραυγαλέους τίτλους και εθνικιστικά συνθήματα.

«Οι έξαλλες αντιδράσεις των εθνικιστών στα Σκόπια μαρτυρούν ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο»είπε ο κ. Θεοδωράκης.

«Αν ο Ζόραν Ζάεφ καταφέρει και πείσει τους βόρειους γείτονές μας να δεχτούν τη συμφωνία, οι αλυτρωτισμός θα νικηθεί είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

 

«Το Ποτάμι ήταν υπέρ της λύσης του Μακεδονικού από τη γέννηση του. Και δεν θα πω ότι όλες οι χώρες του πλανήτη και σύμμαχοι μας τους λένε Μακεδόνες. Μας επείγει μια καλή συμφωνία με τους γείτονες μας, να μην τους δώσουμε πακέτο στους Τούρκους» τόνισε.

Όχι στο πολυνομοσχέδιο

«Όχι», όμως, είπε ο κ Θεοδωράκης, στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, ενώ έκανε λόγο για ανορθολογική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην οποία όπως είπε δεν υπάρχουν αρχές να τους ενώνουν αλλά ενώνονται κυρίως από την ανάγκη εξουσίας.

«Στις 21 Αυγούστου τα παραμύθια τελειώνουν Πρέπει μόνοι μας να βγούμε στο δάσος. Ήδη έχει φανεί ότι υπάρχει δυσπιστία των διεθνών αγορών απέναντι στην Ελλάδα. Και είναι απέναντι στο πολιτικό σύστημα και σε μια κυβέρνηση που πελαγοδρομεί», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

«Είναι ένα νέο μνημόνιο χωρίς χρήματα αλλά με πολλά βάρη για όλους και κυρίως για όσους απέμειναν να παράγουν σε αυτή τη χώρα. Και αν χρειαστεί να απλώσει το χέρι και να ζητήσει βοήθεια δεν θα βρεθούν συμπαραστάτες. Λέμε όχι, συνεπείς στη στάση μας, αλλά τις επόμενες μέρες είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τα μεγάλα εθνικά θέματα», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.