Τσαβούσογλου: Ούτε πουλί δεν θα πετάει στο Αιγαίο χωρίς την άδειά μας

Τσαβούσογλου: Ούτε πουλί δεν θα πετάει στο Αιγαίο χωρίς την άδειά μας

Ανεβάζει τους τόνους των προκλήσεων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε Αιγαίο και Κύπρο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στο Αιγαίο προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του σε τουρκικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για τα 18 νησιά στο Αιγαίο που η Τουρκία υποστηρίζει ότι της ανήκουν, είπε ότι «μετά την κρίση στα Καρντάκ (σ.σ. Ίμια) δεν έχει αλλάξει τίποτα στην πολιτική μας σχετικά με το status στα νησιά». Πρόσθεσε δε, ότι «δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό» τονίζοντας προκλητικά, ότι «ακόμη και για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ούτε πουλί δεν μπορεί να πετάξει στο Αιγαίο χωρίς την άδεια της Τουρκίας». Τόνισε ακόμη στον ίδιο προκλητικό τόνο, ότι «ούτε ένα κομμάτι βράχου δεν έχουμε παραχωρήσει».

Αναφέρθηκε ακόμη στο Κυπριακό, λέγοντας πως «ακόμη κι αν δεν βρεθεί λύση ανάμεσα στην Κύπρο και την "Τουρκική Δημ,οκρατία της Βόρειας Κύπρου", εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε μέχρι τέλος τα δικαιώματά μας» στο νησί. Σημειώνοντας ότι η Τουρκία διαθέτει πλέον και δεύτερο σεισμογραφικό πλοίο, είπε ότι «οι δυνατότητες της Τουρκίας είναι τεράστιες» και αναφερόμενος στις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, είπε ότι «πραγματοποιούμε κι εμείς γεωτρήσεις στην περιοχή και δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων όσον αφορά τα οικονομικά συμφέροντα, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και τον υπόλοιπο φυσικό πλούτο γύρω από την Κύπρο».

3
σχόλια
  1. avatar Π φ

    Χαλάρωσε μπάρμπα

  2. avatar Ελευθεριος

    Δεν θα μπορέσει να πετάξει πουλί πάνω από τα νησιά μας τόσα που έχουμε κάπου θα πέσει Θα το ριξουμε αν είναι εχθρικο

Παρακαλούμε περιμένετε ...