Ζάεφ: Είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος για επίλυση της διαμάχης με την Ελλάδα

Ζάεφ: Είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος για επίλυση της διαμάχης με την Ελλάδα

Το 2018 μπορεί να γίνει ιστορικό για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας και για το μέλλον της ΕΕ και του ΝΑΤΟ είπε

«Εάν επικεντρωθούμε όλοι στην εξεύρεση λύσης στη διαμάχη με την Ελλάδα, το 2018 μπορεί να είναι ένα έτος, που πρέπει να θυμόμαστε ως ιστορικό, όχι μόνο για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά και για την περιοχή και για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ως εκ τούτου, είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος», δηλώνει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, για το Σκοπιανό σε συνέντευξή του στο Σερβικό περιοδικό CorD.

Συνεχίζοντας είπε, ότι «η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να διαβεβαιώσει με σαφήνεια το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, επιβεβαίωσε τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης». Όπως είπε «μέσα σε μόλις 10 μήνες έχουμε πετύχει μεταρρυθμίσεις σε τομείς που είχαν "ριζώσει" από την ανεύθυνη πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης και την πολιτική κρίση στη χώρα».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ τόνισε, ότι οι εξωτερικές προτεραιότητες που έχουν τεθεί από την κυβέρνησή του, για ένταξη στο ΝΑΤΟ και έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, εξυπηρετούν τις εσωτερικές προτεραιότητες και συγκεκριμένα την υλοποίηση των στρατηγικών ευρωατλαντικών στόχων της χώρας και την ποιότητα ζωής των πολιτών της ΠΓΔΜ. Συμπλήρωσε δε, ότι με στόχο τα παραπάνω «έχουμε θέσει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα σε ένα φιλικό και αξιοπρεπές επίπεδο και οι προσδοκίες μου είναι, ότι θα οδηγήσουν σε μια λύση, που θα φέρει ένα καλό μέλλον για τους πολίτες τόσο της Μακεδονίας, όσο και της Ελλάδας, καθώς και ολόκληρης της περιοχής».