Τόσκας: Παραμυθάκι ότι δεν έχει γίνει τίποτα για την αντιμετώπιση του Ρουβίκωνα

Τόσκας: Παραμυθάκι ότι δεν έχει γίνει τίποτα για την αντιμετώπιση του Ρουβίκωνα

Το ζήτημα ασφάλειας της χώρας δεν πρέπει να επικεντρώνεται στον Ρουβίκωνα

Ο ρουβίκωνας και η δράση του ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» με καλεσμένο τον Νίκο Τόσκα. Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε για τις μεγάλες επιτυχίες της Αστυνομίας, όπως η αποκάλυψη του εργοστασίου με λαθραία τσιγάρα, η εξάρθρωση κυκλωμάτων ναρκωτικών καθώς και σπείρες διαρρηκτών, τονίζοντας ότι αντί να προβάλλονται τέτοια θέματα, τελικά προβάλλονται ζητήματα με αρνητικό πρόσημο, όπως ο Ρουβίκωνας.

Όπως είπε, η δράση τέτοιων ομάδων προκαλεί περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις για την κυβέρνηση. Ωστόσο, όπως είπε έχουν συλληφθεί 67 άτομα στη διάρκεια των δυο ετών και η αστυνομία κάνει ότι μπορεί για να αντιμετωπίσει την δράση τους.

Απαντώντας σε συνδικαλιστές, ο αναπλ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπογράμμισε ότι υπάρχουν κατευθύνσεις για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο και ότι είναι «παραμυθάκι» ότι δεν έχουν εντολές οι αστυνομικοί από την πολιτική και φυσική ηγεσία.

Παράλληλα, τόνισε ότι η επίθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι απόλυτα καταδικαστέα από την κυβέρνηση και γίνονται ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δράση τους.

Μετά τις αντιδράσεις για την φράση του σε συνέντευξη στην ΕΡΤ, όπου χαρακτήρισε τον Ρουβίκωνα «πολιτικό μωρό που μπουσουλάει», ο κ. Τόσκας είπε ότι το εννοούσε σε επίπεδο ιδεολογίας και υπογράμμισε ότι το ζήτημα ασφάλειας της χώρας δεν πρέπει να επικεντρώνεται στον Ρουβίκωνα, καθώς αποτελεί μικρό ποσοστό του προβλήματος.

Μιλώντας για την εγκληματικότητα, τόνισε ότι οι αριθμοί δείχνουν ότι υπάρχει μείωση την τελευταία τριετία. Μάλιστα αναφέρθηκε και στις επισκέψεις του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του πρίγκιπα Κάρολου στην Αθήνα, τονίζοντας πως δεν υπήρχε περίπτωση να περπατούσαν στους δρόμους της Αθήνας αν υπήρχε πρόβλημα ασφάλειας.

Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρη και την κόντρα που ξέσπασε με αφορμή το γεγονός αυτό μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ο κ. Τόσκας κατηγόρησε την ΝΔ ότι έχει στρώσει το χαλί σε ακροδεξιές παρέες.

«Η ΝΔ έχει κάνει μεγάλα λάθη και στην προηγούμενη κυβέρνηση με την υιοθέτηση ακραίων πολιτικών», είπε μεταξύ άλλων.