Μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας

΄Προκάλεσαν ζημιές, πέταξαν μπογιές και τρικάκια και στη συνέχεια αποχώρησαν

Εισβολή στο ισόγειο του Συμβουλίου της  Επικρατείας έκαναν πριν από λίγη ώρα μέλη του Ρουβίκωνα τα οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προκάλεσαν ζημιές, πέταξαν μπογιές και τρικάκια και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Εκείνη την ώρα στο δικαστήριο ήταν σε εξέλιξη διάσκεψη για το θέμα του νόμου Κατρούγκαλου, ενώ στους πάνω ορόφους εργάζονταν υπάλληλοι και σύμβουλοι Επικρατείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, τα άτομα που εισήλθαν στο χώρο εκτιμάται ότι ήταν περισσότερα από πενήντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΣτΕ εισήλθαν δυο ομάδες από διαφορετικές πλευρές αιφνιδιάζοντας τον υπάλληλο και τον αστυνομικό φρουρό που εκείνη την ώρα βρίσκονταν  στην είσοδο του κτιρίου. Περίπου δέκα άτομα εισέβαλαν στο ισόγειο τα οποία φέρονται να απείλησαν τον αστυνομικό, ζητώντας του να παραμείνει ακίνητος, έσπασαν τα τζάμια της εισόδου και πέταξαν γυάλινα μπουκάλια τα οποία είχαν γεμίσει με μπογιά.

Τέσσερις αναρχικές συλλογικότητες (Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας, Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Σύντροφοι/Συντρόφισσες) αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Για τους γέρους και τις γριές μας σήμερα, για εμάς αύριο...» είναι ο τίτλος του κειμένου που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Πραγματοποιήσαμε πριν λίγη ώρα συμβολική επίθεση στο κτίριο του Συμβούλιου της Επικρατείας . Ο λόγος προφανής, η απόφασή του που έκρινε "συνταγματικό" τον νόμο Κατρούγγαλου για μείωση των συντάξεων.

Ξέρουμε τι θα μας πουν: Θα μας πουν ότι λαϊκίζουμε. Θα μας πουν ότι ψάχνουμε εύκολη συγκίνηση. Θα μας πουν ότι εκμεταλλευόμαστε την δυστυχία. Ότι υπονομεύουμε την εθνική προσπάθεια να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Ότι υπονομεύουμε την δικαιοσύνη που πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις της. Ότι δεν έχουμε λύσεις. Και βέβαια θα μας πουν ότι εκφράζουμε την ανομία».

«Εμείς δράσαμε για τους γέρους και τις γριές. Τους δικούς μας γέρους και γριές σήμερα, τους εαυτούς μας αύριο. Αυτών η γνώμη μας νοιάζει, των σημερινών και αυριανών γερασμένων αλόγων της τάξης μας.

Τη γνώμη της άλλης πλευράς την ξέρουμε πριν κάνουμε το οτιδήποτε... και δεν μας πολυενδιαφέρει», αναφέρουν ακόμη στο κείμενό τους.