Πατούλης: Συγχαρητήρια για την ψυχραιμία στον Γιάννη Μπουτάρη

Πατούλης: Συγχαρητήρια για την ψυχραιμία στον Γιάννη Μπουτάρη

«Πήρα τον Γιάννη Μπουτάρη, λίγα λεπτά μετά την επίθεση, και έδειξε μια απίστευτη ψυχραιμία, αλλά και έναν θυμό»

Συγχαρητήρια στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την ψυχραιμία του έστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

«Ήταν μια οργανωμένη επίθεση εναντίον του και θέλω να συγχαρώ τον Γιάννη Μπουτάρη για την ψυχραιμία που έδειξε», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, για την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτούς που θέλουν η δημοκρατία να γίνει ζούγκλα. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη στον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, αυτή η απρόκλητη βία να γίνεται με τόσο άνανδρο τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης, ο οποίος τηλεφώνησε στον κ. Μπουτάρη αμέσως μετά το περιστατικό.

«Πήρα τον Γιάννη Μπουτάρη, λίγα λεπτά μετά την επίθεση, και έδειξε μια απίστευτη ψυχραιμία, αλλά και έναν θυμό. Ήταν εκείνη τη στιγμή που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο», είπε και πρόσθεσε: «είναι μια απίστευτη κατάσταση, που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους. Μπορεί να διαφωνείς πολιτικά, διότι υπάρχει πλουραλισμός απόψεων και ιδεών δεν μπορείς όμως σε καμία περίπτωση η διαφωνία σου με έναν θεσμό έναν υπηρέτη της κοινωνίας, αιρετό, να εκφράζεται με αυτή την ωμή βία».

«Είμαστε μια χώρα που προσπαθεί να βρει τον ίσιο δρόμο και αυτό δεν μπορεί να γίνεται μέσα από τη βία, δεν μπορεί να γίνεται μέσα από τις απρόκλητες διαδικασίες των πολλών έναντι ενός. Εμείς αυτό το καταδικάζουμε ως αυτοδιοίκηση και το καταδικάζω και εγώ προσωπικά», τόνισε ο κ. Πατούλης και εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

«Σε κάθε περίπτωση είμαστε μαζί του, η αυτοδιοίκηση είναι ενωμένη και πιστεύω αυτές οι βίαιες εικόνες να ξεχαστούν, αλλά συγχρόνως να αποτελέσουν το εφαλτήριο ώστε να καταλάβουν όσοι διαφωνούν ότι πρέπει να τιθασεύουν τη λογική και το μυαλό τους, διότι δεν είμαστε ζούγκλα» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Εξέφρασε, δε, την υποστήριξή του στις συγκεντρώσεις συμπαράστασης που θα πραγματοποιηθούν, σήμερα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και επισήμανε ότι «η δημοκρατία θέλει προστασία και αυτή την προστασία θα την παρέχουμε όλοι διότι είναι πάνω και από τις μικρές διαφορές ιδεών που υπάρχουν».