Θεοδωράκης: Υπέρ όποιας λύσης με τη σφραγίδα της ΕΕ για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Θεοδωράκης: Υπέρ όποιας λύσης με τη σφραγίδα της ΕΕ για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε, ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία επίλυσης του ζητήματος

«Είμαστε θετικοί σε μία πρόταση λύσης του Μακεδονικού» δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον τ/σ Alpha συμπληρώνοντας με έμφαση πως «αν η λύση που θα έρθει, έχει τη σφραγίδα της Ευρώπης, πρέπει να τη στηρίξουμε όλοι».

Ο κ. Θεοδωράκης είπε, ότι «τα προβλήματα πρέπει να λύνονται στη σωστή στιγμή» προσθέτοντας ότι «χωρίς παζάρια, με τόλμη βγήκα και είπα ότι δεν πρέπει να μεμψιμοιρούμε και να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω απο το χαλί. Σήμερα υπάρχει μια φιλοευρωπαϊκή ηγεσία στα Σκόπια και δεν πρέπει να χάσουμε και αυτή την ευκαιρία». Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμησή του, ότι «η ΝΔ θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να πει το "όχι" στους Ευρωπαίους» και διερωτήθηκε «τι θα πει (η ΝΔ); "Εγώ όχι, γιατί κάποια στιγμή κάποιος άλλος σε καλύτερες συνθήκες θα φέρει καλύτερη λύση;"».

Μάλιστα, κάνοντας αναγωγή στην κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα, επεσήμανε πως οι Παλαιστίνιοι έχασαν μια σημαντική ευκαιρία το 2000 κι ενώ «όλοι λέγαμε θα ηρεμήσει το μέτωπο, κάποιοι σκληροπυρηνικοί, τόσο από το Ισραήλ, όσο και Παλαιστίνιοι, είπαν δε θέλουμε αυτή τη συμφωνία. Δεν πρέπει να αφήνουμε πληγές, δεν πρέπει να αφήνουμε εντάσεις».

Σχετικά με την παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε, ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να θεωρεί τους ανώτερους δικαστές, υπαλλήλους της. Τους πιέζει, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και με τις "βουτιές" στην επετηρίδα». Παράλληλα, υποστήριξε πως «δεν έχει δικαίωμα ο κ. Σακελλαρίου να βγάζει πολιτικά μανιφέστο από τη θέση του. Ως Ανώτατος Δικαστής που ελέγχει τις αποφάσεις της πολιτείας, θα πρέπει να έχει μια ουδέτερη στάση απέναντι στις υποθέσεις που εξετάζει».

Επανέλαβε τέλος την πρόταση του Ποταμιού «η επιλογή της ηγεσίας των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων να γίνεται με την εμπλοκή των ολομελειών των δικαστηρίων αυτών. Με μεγαλύτερη εμπλοκή της Βουλής και εντέλει επιλογή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Φυσικά θα πρέπει να προηγηθεί συνταγματική αναθεώρηση».

Παρακαλούμε περιμένετε ...