Στους Έλληνες στρατιωτικούς στις φυλακές Αδριανούπολης ο Βούτσης

Στους Έλληνες στρατιωτικούς στις φυλακές Αδριανούπολης ο Βούτσης

Ο πρόεδρος της Βουλής θα μεταβεί εκεί από την Κωνσταντινούπολη όπου βρίσκεται

Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη επισκέπτεται το απόγευμα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής θα είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτειακός παράγοντας που θα επισκεφτεί τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, με αίτημα την άμεση απελευθέρωση τους, καθώς κρατούνται στην Τουρκία από την 1η Μαρτίου χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Η επίσκεψη αυτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5:00 το απόγευμα, κατέστη δυνατή κατόπιν εντατικών διαβουλεύσεων των αρμόδιων ελληνικών υπηρεσιών με την τουρκική πλευρά.

Ο κ. Βούτσης θα μεταφέρει στους Έλληνες στρατιωτικούς την ομόθυμη στήριξη του Κοινοβουλίου και θα τους διαβεβαιώσει για τις άοκνες προσπάθειες της Ελλάδας με στόχο την άμεση απελευθέρωσή τους. Θα του δοθεί επίσης ευκαιρία να δει από κοντά τις συνθήκες κράτησής τους. Ο πρόεδρος της Βουλής βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις οικογένειες των στρατιωτικών, εκφράζοντας τη συμπαράσταση της Βουλής των Ελλήνων στην περιπέτεια των παιδιών τους και την ετοιμότητά της να τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

Ο κ. Βούτσης θα μεταβεί στην Αδριανούπολη από την Κωνσταντινούπολη όπου βρίσκεται, συνοδευόμενος από επίσημη αντιπροσωπεία, για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων για τον εορτασμό της 25ης επετείου από την ίδρυση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Συνεργασία των χωρών του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Παρακαλούμε περιμένετε ...